BEJ-ul, constituit la Brasov in al 12-lea ceas

BEJ-ul, constituit la Brasov in al 12-lea ceas

0 151

In ultima zi in care mai puteau face acest lucru, magistratii brasoveni au constituit Biroul Electoral Judetean! Dupa ce, cu ocazia grevei care a paralizat instantele, judecatorii declarau sus si tare ca protestul lor include si neparticiparea la procesul electoral, au revenit asupra deciziei dupa ce au inteles, se pare, ca nu se pot sustrage legal de la aceasta prestatie.
La finele sedintei de constituire au fost alesi presedintele, loctiitorul si membrul Biroului Electoral Judetean, din 35 de judecatori care au participat la extragere. Tribunalul va stabili daca cei trei judecatori isi vor intrerupe activitatea in perioada alegerilor.
Judecatorul Silviu Oprea a fost ales presedinte, Cornelia Iacob loctiitor, iar Simona Cont membru. In urmatoarea perioada, se va alege si un membru al autoritatii permanente, iar apoi reprezentantii partidelor politice.
In cursul protestelor din luna octombrie magistratii Tribunalului sustineau ca nu vor participa la constituirea biroului electoral. Au inaintat intentia presedintelui institutiei si Consiliului Superior al Magistraturii, insa nu au primit raspuns.
Deoarece doi dintre reprezentantii BEJ activeaza si in cadrul sectiei comerciale a Tribunalului Brasov, conducerea tribunalului va stabili daca pot continua activitatea judecatoareasca in perioada alegerilor prezidentiale, programate sa se desfasoare in 22 noiembrie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.