BEI – noi imprumuri?

BEI – noi imprumuri?

0 147

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) ar putea acorda finantari noi pentru infrastructura de transport rutier din Romania, in valoare de circa un miliard de euro, a declarat Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu.
”Am cazut de acord cu oficialii BEI pentru contractarea altor imprumuturi de la banca pentru cateva proiecte analizate de reprezentantii acesteia, finantarea ridicandu-se la circa un miliard de euro”, a spus Berceanu, la finalul unei intalniri cu vicepresedintele BEI, Matthias Kolatz Ahnen.
Berceanu a spus ca unul din proiectele care ar putea intra in acest nou pachet de finantare este Centura Bucurestiului la nivel de autostrada, care va avea 100 km, costul estimat de constructie fiind de circa 900 milioane euro. Ministrul a precizat ca in cadrul acestui proiect statul roman are doua alternative, fie concesiunea, fie realizarea proiectului cu bani de la BEI si sume de la bugetul de stat.
In acest pachet de finantare ar putea intra si portiunea coridorului 4 de transport rutier pan-european intre Arad si granita cu Ungaria, tronsonul Ploiesti-Comarnic al Autostrazii Bucuresti – Brasov sau tronsonul Ploiesti – Buzau al tronsonului rutier pan-european IX Ploiesti – Buzau – Focsani – Albita.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.