Bechtel se mobilizeaza in Transilvania?

Bechtel se mobilizeaza in Transilvania?

0 354

Ultimele vizite ale diferitelor autoritati, plus ultima sedinta comuna a guvernelor, roman si maghiar, de la Budapesta par sa fi avut darul sa mobilizeze constructorul american. Pe langa promisiunile de intensificare a lucrarilor au aparut si angajamente de recuperarea intarziierilor si respectarea graficelor(!). Sunt promisiuni ferme ca segmentul de autostrada dintre Cluj si Vama Bors va fi deschisa circulatiei pe parcursul anului 2011.


Pentru cei care vor sa se miste mai repede, pe primele portiuni ale primei autostrazi la nord de Carpati, de aceasta data sunt promisiuni ca tronsoanele Cimpia Turzii – Cluj-Napoca si Suplacu de Barcau – Bors vor fi finalizate in 2009, Bechtel insista insa declarand ca portiunea de legatura va fi terminata abia dupa 2 ani. Reprezentantii firmei constructoare spun ca planul de lucrari are prevederi clare si nu poate fi schimbat cu una cu doua. Drept urmare, portiunea de autostrada dintre cele doua tronsoane care vor avea impreuna 117 kilometri nu va fi gata decat in anul 2011.


La zi lucrurile tot nu stau bine. Lucrarile la tronsonul de autostrada din judetul Bihor sunt intirziate. Acolo lucreaza doar 100 de oameni, fata de 1400 cati sunt pe santierul din judetul Cluj.


Despre celelalte tronsoane inca nu ni se spune nimic. Inca nu este clar cand vor fi atacate lucrarile de pe teritoriul judetelor Brasov si Mures.


Noi, aici la Brasov, suntem, cel putin deocamdata, cu speranta ca macar lucrarile de modernizare la ?DN 1 (transformarea in drum rapid) si Ocolitoare municipiului Brasov, vor fi gata conform ultimelor promisiuni si nu la Pastele cailor.


?

Horia D.R.
???????

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.