Bechtel se joaca de-a Autostrada Transilvania

Bechtel se joaca de-a Autostrada Transilvania

0 169

Compania americana Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania se joaca, la propriu si la figurat, cu romanii. Reprezentantii Bechtel au anuntat ca aproximativ 60% din sumele restante datorate de catre statul roman pentru lucrarile executate in 2008 au fost achitate. In total, statul roman a platit catre compania americana Bechtel aproximativ 2,7 mld. lei. Interesant este faptul ca, desi au fost platite sume consistente, autostrada Transilvania lipseste cu desavarsire.
Conducerea Bechtel, prin directorul de comunicare Bogdan Sgarcitu, afirma ca lucrarile vor fi reluate cat mai curand si ca primul tronson, 2B Campia Turzii-Gilau, va fi dat in folosinta anul acesta. Anul trecut, autoritatile statului roman au solicitat companiei Bechtel sa asfalteze un numar de 25 km pana la sfarsitul lui 2008 si sa finalizeze mai rapid tronsonul Campia Turzii – Cluj Vest, pentru a facilita traficul din judetul Cluj, acest tronson de autostrada urmand sa fie utilizat drept centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca. Compania Bechtel nu a indeplinit, pana in prezent, aceste cereri.
Conform informatiilor oferite de oficialii Bechtel, restantele statului roman catre compania americana, datorate pentru activitatea desfasurata in 2008, au fost de peste 77 milioane de euro, in momentul de fata fiind achitati aproximativ 46 milioane euro din suma datorata.
„Avem garantia ca pana la finele acestei luni vom primi si restul sumelor restante datorate de statul roman pentru lucrarile executate anul trecut de compania noastra la autostrada Transilvania. Din discutiile avute cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, pana la finele acestei luni vom primi in avans pentru lucrarile ce urmeaza sa le executam peste 30 mil. euro’, a declarat Sgarcitu.
Asa, ca o recapitulare: domnul Sgarcitu spera ca Romania sa plateasca cat mai curand o suma colosala (daca se poate si ceva in plus) pentru o lucrare pe care firma pe care o reprezinta intarzie sa o faca. Asta da afacere!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.