Bechtel a terminat 14 poduri si viaducte pe AT

Bechtel a terminat 14 poduri si viaducte pe AT

0 188

Constructorul Autostrazii Transilvania, compania Bechtel, a anuntat, miercuri, finalizarea a 14 poduri si viaducte de pe tronsonul 2B, Campia Turzii – Gilau (judetul Cluj), lungimea cumulata a structurilor finalizate fiind de aproape trei kilometri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat de presa al companiei Bechtel dat publicitatii miercuri, la constructia podurilor si a viaductelor au fost necesare 544 de grinzi de tip U si 240 de grinzi de tip T, cu greutati intre noua si 16 tone.
„Lucrarile la constructia viaductelor si podurilor au fost finalizate prin turnarea placii de suprabetonare, a grinzilor parapet si a elementelor prefabricate. De asemenea, s-au finalizat lucrarile de hidroizolatie si se desfasoara ultimele activitati de asfaltare”, se arata in documentul citat.
Potrivit reprezentantilor Bechtel, grinzile de tip T sunt produse in santierul de la Savadisla, judetul Cluj, iar grinzile pretensionate de tip U sunt produse in santierele de langa Savadisla si Turda.
Pe tronsonul 2Bse vor construi 45 de structuri – poduri, pasarele, pasaje, viaducte, portale – dintre care 16 viaducte, 14 poduri, opt pasaje, peste autostrada sau alte drumuri de legatura, si sapte portale.
„Lungimea totala cumulata a structurilor de pe aceasta sectiune este de aproape sapte kilometri”, se arata in comunicatul Bechtel, iar lungimea structurilor finalizate este de trei kilometri.
Bogdan Sgarcitu, director de comunicare al Bechtel, a declarat ca finalizarea acestor structuri reprezinta o realizare importanta in cadrul proiectului Autostrada Transilvania .
„Aceste poduri si viaducte finalizate vor asigura continuitatea transportului greu pe aliniamentul autostrazii si vor ajuta la optimizarea multor procese din cadrul activitatii de constructie”, a afirmat Sgarcitu.
Reprezentantii constructorului Autostrazii Transilvania au precizat ca, in prezent, pe tronsonul 2B, Campia Turzii – Gilau, se fac pregatiri pentru asternerea fundatiei de mixtura asfaltica pe cele cinci benzi de urcare si coborare de pe autostrada, la nodul rutier de la Gilau, pentru asternerea fundatiei de mixtura asfaltica pe sase din cele sapte benzi de urcare si coborare de pe autostrada, la nodul rutier de la Turda, lucrari de instalare a grinzilor de tip U la viaductul de la km 49+125, lucrari de hidroizolatie si asfaltare la pasajul
peste autostrada din apropierea nodului rutier de la Turda si lucrari pentru realizarea pasajului peste autostrada de la Gilau, care va traversa DN1.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.