Bebelus cazut de pe masa de nastere!

Bebelus cazut de pe masa de nastere!

0 618
S-a intamplat la Spitalul Orasenesc Zarnesti unde o femeie a fost lasata singura sa nasca. Bebelusul a cazut pe ciment si s-a lovit la cap si la o mana. In prezent micutul este internat la Sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Brasov. Politistii si Colegiul Medicilor au deschis anchete pentru a vedea in ce conditii a avut loc incidentul. Lovitura s-a dovedit ulterior norocul lui: la Maternitatea Brasov medicii au depistat o infectie grava care, netratata in timp util, ar fi putut duce la deces.
Femeia, Ionela Dobrin, care se afla la a doua nastere, sustine ca imediat ce a ajuns la spitalul din Zarnesti, a fost urcata pe masa de nastere. Desi a chemat-o la spital pe doctorita care i-a urmarit sarcina, femeia nu a fost supravegheata in momentul nasterii, nici macar de asistentele care erau de garda.
Managerul Spitalului din Zarnesti, neaga faptul ca micutul ar fi cazut pe podea, ba mai mult le apara pe asistenta si infirmiera care erau prezente in sala de nastere. Tiberiu Petric spune ca infirmiera ar fi prins copilul si ca acesta nu s-ar fi lovit decat de tavita aflata langa masa de nastere.
Nesansa micutului de la nastere a fost insa norocul lui. Adus de urgenta la Maternitatea Brasov, medicii au descoperit ca nu lovitura era sa-i fie fatala ci infectia pe care a dobandit-o de la mama sa in timpul nasterii. La 48 de ore de la internare baietelul a inceput sa acuze simptomele unei septicemii grave cu atingere meningiana. Dr. Valeria Badea, director medical, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie dr. I.A. Sbarcea, spune ca netratat corespunzator la timp micutul ar fi putut sa moara.
Familia micutului a depus plangere la politie iar Parchetul Judecatoriei Zarnesti a inregistrat dosarul pentru neglijenta in serviciu.
O ancheta a fost deschisa si de Colegiul Medicilor dar si de Spitalul din Zarnesi.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.