BCR isi inchide conturile inactive

BCR isi inchide conturile inactive

0 201

BCR isi face curatenie in fisiere. BCR nu doreste sa mentina costuri nejustificate si a hotarat sa scape de ele.
Asadar, BCR va inchide conturile curente in care nu au fost efectuate operatiuni bancare in ultimele 6 luni calendaristice consecutive si in care nu se regasesc sume de bani, a anuntat purtatorul de cuvant al bancii, Corneliu Cojocaru. Operatiunea s-a derulat in perioada in perioada 8-9 noiembrie 2008, in cadrul unui proces de optimizare a calitatii bazei de date.
“Procesul de optimizare presupune inchiderea conturilor curente prin care clientii persoane fizice nu au efectuat operatiuni bancare in ultimele 6 luni calendaristice consecutive si in care nu se regasesc sume de bani. Operatiunea se deruleaza in acord cu prevederile contractelor incheiate cu clientii”, precizeaza un comunicat.
Clientii carora le vor fi inchise conturile curente inactive nu vor suporta costuri pentru aceasta operatiune. Nu vor fi inchise conturile curente pe care clientii le folosesc in legatura cu alte produse pe care le detin la BCR (de exemplu: conturi cu card de debit atasat, conturi curente atasate produselor de economisire sau de creditare, de orice fel).
De asemnea, nu vor fi inchise conturi de depozit, conturi de economii, conturi de certificate de depozit, conturi de credite – de orice fel, conturi de card – de orice fel. Acestea continua sa functioneze, ca si pana acum, in concordanta cu prevederile contractuale incheiate cu clientii BCR care beneficiaza de aceste produse. Acest proces de optimizare este posibil in urma dezvoltarii sistemului informatic.
In trecut clientii BCR puteau sa efectueze operatiuni bancare numai la unitatea unde aveau contul curent deschis. Dezvoltarea sistemului informatic permite clientilor BCR acess liber si neconditionat la contul lor, de la orice unitate a bancii ori prin canale alternative ghiseului bancar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.