BBC Romania isi inceteaza activitatea

BBC Romania isi inceteaza activitatea

0 60

Dupa 68 de ani de emisie, BBC in limba romana va apune de pe scena radioului romanesc. BBC World Service a decis sa inchida redactia de la Bucuresti, surse din interior declarand ca se asteapta ca postul, care in prezent transmite aproape 4 ore zilnic si detine o pagina de internet proprie, sa-si inceteze emisia la 1 august. Decizia survine in urma unei reevaluari a structurii BBC WS din perspectiva bugetului institutiei, stabilit in acord cu guvernul britanic in octombrie 2007, pentru anii 2008-2011. Este singura inchidere prevazuta in acest interval bugetar. Odata cu filiala din Romania, va inceta si difuzarea de programe in romana destinate Republicii Moldova, intrucat biroul de la Chisinau nu poate functiona fara infrastructura intregii redactii de la Bucuresti.
„A fost o decizie dificila, dar necesara pentru a ne asigura ca BBC WS isi aloca resursele limitate acolo unde nevoia este mai mare”, a declarat Nigel Chapman, directorul BBC World Service.
Redactia in limba romana este ultima din BBC World Service intr-o limba alta decat limba engleza, care mai transmite in prezent intr-o tara membra a Uniunii Europene. Inchiderea redactiei BBC WS in limba romana afecteaza 46 de angajati (30 la Bucuresti, 4 la Chisinau si 12 la Londra) si inseamna o economie de 1,3 milioane de lire sterline.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.