Bazinul Olimpic Braşov – Cupa României la polo a ajuns în vitrina...

Bazinul Olimpic Braşov – Cupa României la polo a ajuns în vitrina Stelei

0 677
În Bazinul Olimpic Braşov s-a desfăşurat ultimul act, din actuala ediţie a Cupei României la polo : finala. S-au întâlnit două echipe aflate pe val, Sportul Studenţesc şi Steaua, echipe care s-au confruntat şi în grupele Cupei (când echipa adoptată de Braşov s-a impus cu 9-8) şi se vor confrunta şi în play-off-ul campionatului. Finala Cupei României  a fost spectaculoasă şi cu mult suspans.
Steaua acondus cu 1-0, dar Sportul a avut apoi o perioadă foarte bună şi a întors rezultatul, scorul devenind 3-1 pentru Sportul Studenţesc Corona. Apoi, ecartul s-a menţinut, 4-2 şi chiar s-a mărit, 6-3. Sportul Studenţesc Corona a avut apoi 6-4 şi un om mai mult în apă, dar a ratat şi Steaua a prins curaj, egalând miraculos : 6-6!
Ultima repriză s-a încheiat nedecis (2-2), astfel că la sfârşitul timpului regulamentar, tabela de marcaj a arătat scor egal : 8-8. Conform regulamentului, pentru stabilirea echipei învingătoare, s-a trecut direct la executarea penalty-urilor. Steaua a transformat toate loviturile, iar Sportul a ratat una dintre ele, ceea ce a făcut că trofeul ,,Cupa României 2015” să fie cucerit de Steaua.
Este pentru a doua oară consecutiv când Sportul Studenţesc Corona pierde trofeul în finală (ediţia trecută a fost câştigată de CSM Digi Oradea).
La finalul competiţiei, antrenorul echipei Sportul Studenţesc Corona, Aurelian Georgescu a declarat : ,,Sunt totuşi bucuros că am jucat această finală, iar echipa creşte de la meci la meci. Se vede o coeziune între băieţi, pentru că Sportul Studenţesc Corona a devenit o adevărată echipă. Oricum, sunt bucuros că am făcut probleme Stelei şi sper să confirmăm şi în play-off”.
Săptămâna viitoare la Bucureşti se vor disputa primele două meciuri din play-off, prima semifinală dintre Sportul Studenţesc Corona şi Steaua. Almele partide se vor disputa pe terenul Stelei (în 3 şi 4 aprilie), după care, dacă va mai fi cazul, al treilea meci, pentru stabilirea finalistei campionatului naţional, se va disputa la Braşov.
 
Dorin Duşa
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.