Bazar in toata regula in beciurile Politiei

Bazar in toata regula in beciurile Politiei

0 155

Procesul Caritas-ului brasovean continua in intunericul din beciurile Politiei. Pe rafturile depozitului de la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Brasov zac ingramadite calculatoarele si alte piese de birotica sechestrate in 1997 in sediul in care functionase la Brasov celebrul joc de intrajutorare. Camera corpurilor delicte de la sediul IJP Brasov este intesata, insa, si cu alte sute obiecte, rodul confiscarilor si perchezitiilor operate de catre politistii de-a lungul vremii.
Pecetea timpului este cea mai vizibila pe armele de foc. In arsenalul ridicat de oamenii legii se numara si o flinta din 1890, dar si un pistol rudimentar din 1930, mancat aproape in intregime de rugina. Colectia impresionanta de arme si munitii ajunge in magazinul Asociatiei Vanatorilor de pe strada Lunga; de aici, orice detinator legal de permis de port-arma isi poate cumpara una.
Bazarul din beciul politiei brasovene este completat cu o sumedenie de bunuri detinute ilegal de fostii lor proprietari sau confiscate in urma anchetelor. Casetofoane furate din masini ai caror proprietari nu au depus niciodata reclamatie, pachete de tigari si parfumuri de contrabanda, drujbe confiscate taietorilor ilegali de lemne si electrocasnice ridicate de la spargatorii de apartamente.
Cu exceptia armelor, bijuteriilor si automobilelor confiscate, obiectele din depozitul Politiei sunt evaluate de o comisie de la Finante si trimise la un magazine de desfacere din Zarnesti, dupa clarificarea situatiei lor juridice. Potrivit spuselor purtatorului de cuvant al IJP Brasov, Politia brasoveana valorifica in fiecare luna bunuri in valoare de 10-20.000 de lei, bani care ajung la bugetul statului.
Drogurile confiscate in urma operatiunilor specifice se afla in custodia politistilor criminalisti. Tigaretele de contrabanda sunt trimise catre companiile producatoare, unde sunt distruse. Aurul si alte metale pretioase ajung la Trezoreria statului, unde sunt retopite si valorificate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.