Baza sportiva Dacia (Jibert), o ruina din ….epoca Elena Udrea!

Baza sportiva Dacia (Jibert), o ruina din ….epoca Elena Udrea!

0 637

In satul Dacia din comuna Jibert, vacile pasc pe ruinele bazei sportive dedicate echipei defuncte AS Jibert. Fostul primar a accesat, in urma cu 5 ani, un proiect cu fonduri guvernamentale de 600.000 de lei, din care a folosit doar 400.000 de lei. Curtea de Conturi spune insa ca doar jumatate din suma a fost cheltuita corect

In satul Dacia din comuna Jibert, vacile pasc pe ruinele bazei sportive dedicate echipei defuncte AS Jibert. Fostul primar a accesat, in urma cu 5 ani, un proiect cu fonduri guvernamentale de 600.000 de lei, din care a folosit doar 400.000 de lei. Curtea de Conturi spune insa ca doar jumatate din suma a fost cheltuita corect. Edilul declara ca a fost nevoit sa faca plati in avans pentru ca presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, l-ar fi amenintat ca ii da banii cand nu mai are ce sa faca cu ei. Satenii din Dacia ar fi vrut apa si canalizare, nu teren de fotbal.

In urma cu cinci ani, Marian Patea, fostul primar al comunei Jibert, se hotara sa construiasca in satul Dacia un stadion pentru echipa AS Jibert, printr-un proiect in valoare de circa 600.000 de lei din fonduri guvernamentale. Proiectul prevedea construirea unei baze sportive dotata cu vestiare racordate la sistemul de utilitati si peluze pentru spectatori.

Curtea de Conturi a constatat insa ca a fost realizat doar sistemul de drenare al apei si cadre 24.21!!!! imprejmuirea cu un gard, devastat intre timp de hoti. Un raport al institutiei avertiza Primaria ca lucrarile au fost supraevaluate si ca doar jumatate din cei 400.000 de lei cheltuiti ar reprezenta valoarea reala a investitiei.

Fostul primar spune ca a dat bani in avans firmei constructoare pentru ca presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, l-ar fi amenintat ca ii va da banii cand nu va mai avea ce sa faca cu ei!!

In 2012, cand s-a schimbat conducerea primariei, investitia a fost oprita. Doar vacile localnicilor mai vin pe stadion, unde pasc in voie. Actualul primar Iancu Boeriu are alte prioritati: apa, canalizarea, titlurile de proprietate, strazi si infrastructura scolara.baza dacia1

In Jibert mai exista un teren de fotbal cu vestiare, dar nu a fost pe placul fostului primar. Satenii din Dacia spun ca nu aveau nevoie de un stadion, ci de utilitati esentiale pentru un trai decent.

Daca expertiza confirma constatarile Curtii de Conturi, firma constructoare, care, dupa spusele fostului edil, ar fi recunoscut platile efectuate in avans, va trebui sa restituie circa 240.000 de lei Ministerului Dezvoltarii. De altfel, constructorul si Primaria Jibert se judeca intr-un proces aflat pe rolul Tribunalului Brasov.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.