Bautura Dr. Pepper – minciunele acidulate

Bautura Dr. Pepper – minciunele acidulate

0 119

Producatorul bauturii Dr Pepper toarna minciuni pe banda.
Dr Pepper este o bautura racoritoare care ne pacaleste ca are in compozitie extract de plante.
In schimb, are un exces de zaharuri rafinate cu index glicemic foarte ridicat, care forteaza pancreasul endocrin sa secrete o cantitate foarte mare de insulina.
Prof. dr Gh. Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca bautura are un profil nutritional extrem de dezechilibrat. Valoarea biologica este scazuta si de prezenta aditivilor: caramel de sulfit de sodiu E150b, benzoat de sodiu E211, E338 acid fosforic. Colorantul E150b poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare.
Conservantul E211, unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari, fiind incriminat pentru aparitia cancerului, produce mutatii ale ADN.
Specialistul atrage atentia ca, fiind neuroexcitator indirect, cofeina nu este indicata copiilor sau persoanelor iritabile sau cu anumite afectiuni neuropsihiatrice. Cofeina este si motivul pentru care aceasta bautura nu are ce cauta in magazinele din incinta unitatilor de invatamant.
In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu afectiuni neurodegenerative si neuropshiatrice, persoanelor cu maladii cardiovasculare si cerebrovasculare, celor cu boli hepatice, supraponderalilor, obezilor, persoanelor cu densitate osoasa scazuta, celor cu maladii dermatologice, inclusiv celulita, celor cu afectiuni stomatologice.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.