Batranetea incepe la 27 de ani!

Batranetea incepe la 27 de ani!

0 102

Batranetea incepe la 27 de ani, sustin cercetatorii
Capacitatea mintala incepe sa intre in declin la 27 de ani, au descoperit oamenii de stiinta.
Potrivit unor studii recente, omul atinge maximul capacitatii mintale la 22 de ani, pentru ca cinci ani mai tarziu aceasta sa inceapa sa se deterioreze. Terapiile destinate incetinirii sau prevenirii afectiunilor ce apar odata cu procesul de imbatranire trebuie incepute mult mai devreme decat se credea pana acum, explica profesorul Timothy Salthouse, de la Universitatea din Virginia, citat de telegraph.co.uk.
Studiul realizat pe 2.000 de subiecti, atat femei si barbati, a durat peste sapte ani. Au fost analizate persoane cu varste intre 18 si 60 de ani, carora li s-a cerut, printre altele, sa rezolve puzzle-uri sau sa-si aminteasca anumite cuvinte sau amanunte ale unor intamplari. Teste asemanatoare se folosesc pentru diagnosticarea unor tulburari psihice, inclusiv dementa.
Rezultatele au aratat ca in noua din 12 cazuri, varsta la care se atinge maximul capacitatii mintale este de 22 de ani. La 27 de ani, cei mai multi inregistreaza rezultate semnificativ mai slabe decat in anii anteriori, in special la testele de gandire analitica, viteza de gandire si vizualizare spatiala. Capacitatea de memorare incepe sa scada, in general, la 37 sau la 42 de ani.
Totusi, studiul aparut in publicatia academica Neurobiology Of Ageing concluzioneaza ca abilitatile bazate pe cunostintele acumulate in timp sunt intr-o continua crestere pana la 60 de ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.