Batrana jefuita de bani

Batrana jefuita de bani

0 115

O batrana de 82 de ani din Brasov a depus si a pierdut la un soi de CAR o adevarata avere cum ar fi aceea a unui om de afaceri. Surse din politie, care au vazut bilantul fostului CAR, spun ca femeia avea doua conturi: unul de 1,7 milioane de lei, iar celalalt, de peste doua milioane de lei, fiind vorba de leii in circulatie acuma, nu din cei vechi.
In total, ea ar fi pierdut o sumã care ar fi echivalentul a 732.000 de euro.
Batranica este originara din Bran, unde a avut si a vandut mai multe terenuri. Dupa vanzarea acestora ea si-a depus banii in doua CAR-uri: „Universul Familiei” si „Concordia Universului”, ambele universuri promitand dobanzi mari
La un moment dat, femeia a retras banii de la „Concordia Universului” si i-a plasat la „Universul Familiei”. dupa cum se stie, acesta din urma a dat faliment, in contul acestuia putandu-se trece concluzia: „Nevazut, necunoscut”.
Batrana braneanco – brasoveanca nu este singura care a ramas cu buzele umflate dupa ce a depus banii la aceasta banca-CAR, si altii au patit-o, insa cu sume mult mai mici. Totusi, si aceste sume sunt importante pentru depunatori, in majoritate batrani si pensionari.
Pe de alta parte este oarecum condamnabila, la acesti depunatori, lacomia de a inhata dobanzi mari si de a-si umple buzunarele, fara niciun efort, la o varsta la care necesitatile sunt, totusi, limitate. Pe deasupra, precedentele antecedente – cel mai „clasic” fiind cel cu FNI – trebuiau sa dea de gandit, depunerea banilor cu garantie la o banca normala, solida, fiind cea mai indicata, existand si acolo o dobanda acceptabila. Insa fiecare este liber sa faca ce vrea cu banii lui, dar este si liber sa o ia peste bot. Iar paguba unui branean nu este plansa de prea multi.
In cazul de fata, si eu imi permit sa rad cu un ochi si cu celalalt sa plang.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.