Batran accidentat in muntii Fagaras

Batran accidentat in muntii Fagaras

0 167

Un barbat a fost gasit inconstient in muntii Fagaras.
Omul, in varsta de 72 de ani si mare iubitor de drumetii montane, a plecat singur sa strabata un traseu de munte relativ greu, ajungand intr-o asemenea situaþie critica dupa ce a alunecat si s-a rostogolit de mai multe ori. Barbatul a fost gasit in stare de inconstienta de un grup de turisti in zona Fundu Vaii. Turistii i-au acordat barbatului primul ajutor si au alertat Salvamontul.
O echipa de interventie a Salvamont a ajuns la barbatul ranit in jurul orei 1,00 noaptea si i-a mai acordat inca un prim ajutor, mai competent si cu mai multe mijloace. Apoi au cerut ajutorul SMURD-ului, insa, din cauza traseului dificil si a vremii nefavorabile, nu a fost posibila interventia unui elicopter in zona..
Dupa ce s-a luminat, omul a fost transportat catre o depresiune din Valea Vistea Mare, pe o targa. Aici, dupa circa o ora a aterizat un elicopter, care l-a transportat la Spialul Judetean de Urgente Brasov.
La spital s-a constatat ca barbatul are leziuni cap si la genunchi si are si o coasta rupta, insa starea lui este stabila acuma. Dupa spusele sale, se pare ca turistul s-a oprit sa admire privelistea, moment in care a alunecat pe niste pietre si a cazut de pe poteca turistica.
A durat cinci ore ca salvamontistii sa ajunga la el, caci viiturile din ultimele saptamani au facut traseul foarte alunecos si zona are o inclinatie periculoasa.
Barbatul a declarat, de pe patul de spital, ca a crezut ca va ajunge la destinatie fara probleme, dar a cazut si s-a lovit, pierzandu-si cunostinta. Asta insa, dupa cum a mai spus omul, nu-l va impiedica sa colinde muntii, el fiind un vechi montaniard si un iubitor impatimit al naturii montane.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.