Bateria telefonului mobil se incarca… din mers

Bateria telefonului mobil se incarca… din mers

0 93

Daca tot este criza economica, suntem obligati sa facem economii la “sange”. O astfel de masura de criza ar fi economisirea curentului pe care il consumam la incarcarea telefoanelor mobile. In acest sens, o echipa de studenti din Indonezia a inventat incarcatorul pentru celulare pe care-l alimentezi doar prin miscarile corpului. Dispozitivul indonezienilor converteste energia cinetica in electricitate.
Concret, o echipa de studenti de la Institutul Tehnologic Sepuluh Nopember din Surabaya, Indonezia, a gasit o metoda de a evita situatia in care telefonul nostru se descarca atunci cand ne este lumea mai draga. Spre deosebire de incarcatoarele pe baza de baterii conventionale, dispozitivul inventat de tinerii indonezieni foloseste energia umana pentru a putea incarca telefonul oriunde ne-am afla. Noua tehnologie transforma energia cinetica in electricitate, ceea ce inseamna ca telefonul se incarca de fiecare data cand ne miscam. Prototipul realizat de studentii indonezieni este special conceput sub forma unei cutii din fibre de sticla care poate fi atasata la cureaua pantalonilor. In interiorul cutiei transparente se afla o bobina unde se misca un magnet pe post de dinam si care este conectata la o punte redresoare ce incarca un acumulator.
Mai mult, studentii din Indonezia nu vor sa se opreasca la aceasta inventie. Ei si-au propus sa continue cercetarile in ceea ce priveste beneficiile energiei cinetice.
Telefonul mai poate fi incarcat din mers si cu energie solara daca rucsacul tau este prevazut cu celule fotovoltaice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.