Batatoarele, bata-le-ar vina!

Batatoarele, bata-le-ar vina!

0 79

?


Pe tot mai multi brasoveni ii poti auzi plangandu-se ca le-au disparut batatoarele de langa bloc.


Este vorba, cum bine va puteti da seama, de acele tevi cu forma de poarta de fotbal sau handbal, bagate tapan in pamant cu ajutorul cimentului, ca sa sta bine cand omul vrea sa puna pe ele covoare mai mici sau mai mari pentru a le scutura/bate de praf.


Oamenii locuind in respectivele blocuri au pus mana de la mana si au platit confectionarea si instalarea batatoarelor, pe locuri in general mai ferite de locurile de joaca si de aleile pietonale. Platind pentru aceste batatoare, ele devin proprietati private, daca este sa o luam asa.


Dar iata ca Primaria a trimis oameni – acestia insisi s-au recomandat din partea cui vin – cu sculele si mijloacele de transport necesare ca sa le faca disparute. Si nimeni nu a spus si nu spune unde au fost duse, dar se poate banui ca pe la fier vechi, caci nu cred pe cineva din Primarie care sa se apuce, ca hobby, de colectionat asemenea obiecte pentru un viitor muzeu al secolului XXIII.


Este drept ca aceste batatoare erau instalate pe domeniul public, dar, incerc sa gandesc logic, Primaria putea pretinde, in cel mai rau caz, chirie pe ocuparea acelor locuri, sau sa ajunga la vreo intelegere cu asociatiile de proprietari. Dar nu – cred ca nu gresesc exprimandu-ma asa – sa le fure pur si simplu, ca boschetarul mai puternic bucata de paine a colegului de tufis mai slab inzestrat fizic.


Ce-ar fi de un proces pentru furt din avutul privat?


Si il mai intreb pe domnul primar Scripcaru daca aceste batatoare n-au luat cumva drumul sinelor de tramvai, sau Primaria vrea sa depolueze orasul, deschizand un loc special de batut covoare, undeva, printre munti.


?


Dan Bota??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.