BATALIA CANDIDATILOR IN PSD – Răzvan Popa blocat de Înalta Poartă!

BATALIA CANDIDATILOR IN PSD – Răzvan Popa blocat de Înalta Poartă!

0 501

La prima vedere sediul PSD pare ocupat de un desant trimis de la Bucuresti cu Mihai Mohaci, exprefect, in rol de comandant. Ramane de vazut cat va fi de ascultat de membri si mai ales cat il va lasa Constantin Nita pe scaunul lui. Stie cineva unde este Viorel Chiriac, inlocuitorul statutar a longevivului Constantin Nita? Din cate se spun pe la conferintele de presa si pe la colturi, Statutul PSD nu mai functioneaza, hotararile luate in structurile de conducere sunt suspendate, membri nu stiu de cine sa mai asculte. In oras, pe blocuri si panouri publicitare sunt spanzurate doua candidaturi la postul de primar din partea PSD, una a lui Răzvan Popa, inca membru de partid iar cealalta a lui Ciprian Leonte un fost membru cu intentia declarata de revenire.
Pentru a lumina un pic „bezna” din Organizatia PSD Brasov vom publica punctul de vedere a celui desemnat statutar candidat: Razvan Popa:

Este lipsă de respect să te duci la Înalta Poartă şi să vii să spui că ai venit să faci ordine în PSD
Suntem intr-o situatie de-a dreptul penibila. Ne cerem scuze colegilor care trec printr-o situatie foarte dificila, s-au uitat catre PSD, mi-au urmarit programul, am fost in actiuni electorale, ne-am prezentat programul, zilele acestea asista la lucruri ca acesta.
Datele si felul in care li s-a prezentat problema au fost eronate, deciziile nu sunt definitive, vor fi supuse aprobarii CExN, care va avea loc probabil saptamana aceasta. Sunt lucruri care nu au fost prezentate cum trebuie. Va pot spune cu certitudine ca la nivelul BPN, al conducerii partidului, nu a existat si nu exista vreun sondaj cerut pentru municipiul Brasov, de catre dl Dragnea sau altcineva din BPN.psd bv. - conf. jud
Comitetul Executiv Municipal, forul de conducere al organizatiei, cel Judetean, idem, au emis doua hotarari in luna noiembrie si decembrie prin care au stabilit candidatul la Primaria Municipiului Brasov. Niciuna dintre hotarari nu a fost contestata in aceasta perioada.
Felul  in care se intra pe usa din dos cu forta a conducerea organizatiei si schimbarea candidatului, ma face sa cred ca sunt interese care duc in directia PSD sa nu castige Primaria Municipiului Brasov. Nu pot intelege altfel ratiunea ca inainte cu doua saptamani de termenul limita de depunere a listelor  sa se bulverseze activitatea organizatiei. E o incalcare fundamentala a principiilor PSD.

Baronii despre care unii dintre colegii nostri vorbeau, asa s-au nascut, impusi cu hartii venite de la conducerea centrala. In acest moment, calcand in picioare membrii de partid, este exact modul de a impune baroni. Dam refresh listelor de consilieri locali, etc, toti acest colegi la care tinem mult nu reprezinta partidul? Dar ce reprezinta acei colegi care au stat patru ani si s-au catarat pe umerii colegilor dupa care au plecat intr-o independenta si se intorc cu doua saptamani inainte, daca nu reprezentanti ai unor grupuri de interese?
Nu accept astfel de moduri de a impune lucruri. Nu stau ca un presedinte impus sa-mi propuna ceva. Eu sunt presedinte executiv ales al organizatiei, ales, nu impus. Am aceasta demnitate, sa nu stau de vorba cu cei bagati de-a sila, pana cand situatia nu va fi solutionata. Pana la solutionarea situatiei in CExN nu stau de vorba despre nimic. Cele doua hotarari nu sunt statutare, statutar BPN valideaza sau invalideaza, nu impune un candidat, trebuia luat de la capat tot procesul de desemnare.razvan popa
Nu eu am fost ce care m-am plimbat in ultimul an brat la brat cu primarul Scripcaru, nu eu am fost cel care l-a sustinut public in acest timp, iar colegul meu Catalin Leonte a refuzat sa participe la scrutinul intern pe care am vrut sa-l facem in noiembrie pentru desemnarea candidatului la Primaria Municipiului. Ca urmare a sondajului si a discutiilor care au avut loc, din patru candidati au ramas doi, eu si Leonte, care a refuzat sa participe la acest scrutin in fata BPM si a CExM, motivand ca nu mai doreste sa candideze la nicio functie sau demnitate publica in acel moment.
Drept urmare, CExM a hotarat ca Razvan Popa sa fie cel care candideaza. Intoarcerea in partid in aceste conditii nu inseamna decat servirera altor interese. Ceea ce se intampla acum este o lovitura grea pentru partid. Daca lucrurile vor intra in normal si vom putea sa ne desfasuram canpania electorala, mai avem o sansa.
Sunt doua sondaje de opinie, cel facut in toamna in care am fost patru candidati.  Primii doi am fost noi, eu si Leonte. Pentru ca totul sa fie transparent, am prezentat sondajul membrilor de partid.
Al doilea sondaj s-a facut acum o saptamana, iar azi dl. Dragnea are datele pe masa. Pe primul loc Razvan Popa cu 30% din esantionul reprezentativ, iar Catalin Leonte 12%. Am depus contestatia la Secretariat si la Comisia de Integritate si Arbitraj. Atunci cand te duci si bati la usa lui Tariceanu sa te ia candidat, cand dupa ce iti anunti independenta vine Geoana si spune ca ii pare bine ca a gasit un candidat de sustinut si dupa aceea, cand nu-ti ies lucrurile asa cu ai crezut, te duci la Inalta Poarta si sa vii sa spui ca ai venit sa faci ordine, mi se pare o lipsa de respect pentru organizatie, cea care te-a sprijinit.
Eu nu pot accepta sa fie incalcate principii intr-un mod nedemocratic. Raman fidel principiilor de stanga. Eu sunt omul organizatiilor municipale si judetene care au avut incredere in mine. La conferinta de alegeri pentru organizatia municipala s-a facut propunerea sa fiu sustinut pentru Primarie, nimeni nu s-a opus. Aceste lucruri ma fac sa spun ca sunt omul organizatiei municipale”.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.