Bataie pe uninominal:Presedintele promite referendum, Guvernul isi asuma raspunderea

Bataie pe uninominal:Presedintele promite referendum, Guvernul isi asuma raspunderea

0 116

Razboiul palatelor continua. Avand in vedere dorinta romanilor de a se introduce votul uninominal Basescu si Tariceanu si-l disputa. Presedintele? o tine ca mutun-n dunga cu referendumul, pentru a se lauda ca doar consultarea populara convocata de el a determinat Parlamentul sa voteze o lege privind uninominalul. In plus, Presedintele vrea sa forteze nota sa avem referendum odata cu europarlamentarele. Spera ca de dragul sau si al apelului la plebiscit sa creasca procentul de votanti al PD. „Nimeni nu ma poate pacali pe mine si nici pe romani! Va asigur ca va fi referendum! Nu vad de ce, cu ocazia alegerilor europarlamentare, romanii nu se vor pronunta si asupra votului uninominal”, a spus Traian Basescu.


Premierul Tariceanu vrea uninominal, dar fara referendumul lui Basescu, pentru ca nu cumva acesta sa fie planificat taman in 25 noiembrie. Pentru a evita acest lucru, primul ministru, cu girul PNL, a decis asumarea raspunderii Guvernului. Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca executivul isi va asuma miercuri raspunderea pe proiectul de lege privind votul uninominal. Biroul Politic Central al PNL a luat aceasta hotarare cu 17% voturi pentru, 1 impotriva si 4 abtineri.


Daca guvernul isis asuma raspunderea, presedintele nu prea are de ce sa insiste pe referendum! Lupta stransa, deocamdata egalitate de puncte!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.