Batai realiste la Turnirul Cavalerilor

Batai realiste la Turnirul Cavalerilor

0 82
La cea de-a VII-a editie a Turnirului Cavalerilor, luptatorii s-au angajat in inclestari foarte realiste. In premiera pentru acest eveniment, festivalul a inclus demonstratii de  lupte medievale in care cavalerii s-au infruntat exact ca intr-o batalie adevarata.  Demonstratiile de lupta, spectacolele, jongleriile cu foc, expozitia de armura, arme si mestesuguri, dar si conferinte pe teme istorice au atras pe Cetate un public numeros.
Asaltul Cetatuii, organizat vineri, in deschiderea celor 3 zile de Turnir, a fost precedat de parada cavalerilor si domnitelor, care au strabatut in alai centrul orasului, intr-o superba etalare de costume medievale. Tonul l-a dat chiar tobosarul Cetatii Sighisoara, mare mester in astfel de anunturi:
HMB – prescurtarea de la Historical Medieval Battles tinde sa devina un sport in sine, fiind din ce in ce mai apreciat de catre amatorii turnirurilor medievale. Desi este o imitatie a infruntarilor din evul de mijloc, HMB implica lupte full-contact, in care combatantii, costumati conform epocii pe care o reprezinta, se lovesc in mod real, cu arme specifice.
Luptatorii folosesc insa si echipamente de protectie foarte rezistente si scuturi, pentru a evita accidentele.
Timp de doua zile, sambata si duminica, de la miezul zilei pana la caderea noptii, in Cetate au avut loc demonstratii de lupta, spectacole, jonglerie cu foc, expozitie de armura si arme, mestesuguri, dar si conferinte pe teme istorice, totul in cadrul Zilelor Brasovului.                                                           
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.