Bastionul Postavarilor – a fost renovat

Bastionul Postavarilor – a fost renovat

0 82

Bastionul Postavarilor tocmai a iesit din reparatiile capitale la care fusese supus. Ultima parte din cetate nu fusese reabilitata, insa Consiliul Judetean se poate mandri acum cu finalizarea unei lucrari de mare importanta pentru frumusetea Brasovului si pentru patrimoniul romanesc.
„Saptamana viitoare, sambata, la ora 10.00, vom inaugura acest Bastion, si vom reda Cetatea Brasovului brasovenilor. Lucrarile de refacere a Cetatii au inceput in urma cu zece ani. La Bastionul Postavarilor s-a folosit cea mai moderna metoda de renovare, folosita si la castelele din Spania. Am folosit o structura metalica si sticla, pentru a putea fi admirat si din interior si din exterior“, a precizat Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului.
La inaugurare va fi prezenta si fanfara Colegiului National „Andrei Saguna“
Bastionul Postavarilor, situat in coltul de nord-est al cetatii Brasov, a fost aparat si construit de breasla aurarilor, intre 1450 si 1455.
Acestia l-au inzestrat cu bombarde de la Praga, cu trei tunuri mici si cu 16 archebuze. In 1521 si 1522 sunt realizate lucrari la bastion. In 1640, punctul de aparare a fost preluat de catre postavari.
De la Bastionul Aurarilor (ulterior Bastionul Postavarilor) s-a construit tot in secolul XVI un zid care impiedica accesul atacatorilor in spatiul de sub Tampa. Aici erau tinute, pe timp de asediu, turme de animale pentru necesarul de hrana al populatiei.
In 1646, breasla aurarilor construieste un bastion de forma pentagonala pe latura de nord a orasului. Ca urmare acest bastion este cedat breslei postavarilor. Aceasta cunoastea o puternica dezvoltare economica datorita comenzilor de postav facute de domnitorii din Tarile Romane pentru nevoile Curtii si armatei.
Cetatea a avut parte, pana acum, de doar trei reparatii capitale: in 1910, in 1945, pe vremea comunistilor, si in intervalul 2001 -2011.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.