Basmele romanesti au acum un atlas al lor

Basmele romanesti au acum un atlas al lor

0 1111

„Atlasul Taramurilor Fermecate si al Locurilor din Basmele Romanesti” - un nou proiect editorial dedicat copiilor brasoveni. Noul volum prezinta in premiera in spatiul cultural romanesc basmele prin intermediul hartilor si al unui mic dictionar ilustrat de personaje

„Atlasul Taramurilor Fermecate si al Locurilor din Basmele Romanesti” – un nou proiect editorial dedicat copiilor brasoveni. Noul volum prezinta in premiera in spatiul cultural romanesc basmele prin intermediul hartilor si al unui mic dictionar ilustrat de personaje. Copiii, parintii si publicul amator de povesti vor avea la dispozitie harti care ilustreaza geografia basmelor romanesti.
Volumul prezinta intr-o maniera accesibila si atractiva patrimoniul cultural reprezentat de basmele culte si basmele populare romanesti, basme reprezentative precum cele de Petre Ispirescu, Mihai Eminescu sau Creanga. Grafica basmelor creeaza de aceasta data legatura cu Tara Barsei, spune istoricul dr. Alexandru Stanescu.atlas basme
„Atlasul Taramurilor Fermecate si al Locurilor din Basmele Romanesti” cuprinde 12 povesti si 65 de ilustratii si este rezultatul unui proiect cu bani nerambursabili accesati de Biblioteca Judetena din Brasov.
Pe langa editarea volumului se vor realiza si ateliere de educatie non formala, specifice bibliotecii constand in organizarea a 25 de ore de lectura, in cadrul parteneriatului incheiat cu Scoala Gimnaziala nr. 6 Iacob Muresianu, la care sunt asteptati sa participe 500 de elevi.
Lansarea oficiala a volumului va avea loc in 29 octombrie la Mansarda Casei Baiulescu de la ora 18.00 si sunt asteptati toti brasovenii inspirati de lumea basmelor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.