Basme cu ii si gramatica la evaluarea nationala

Basme cu ii si gramatica la evaluarea nationala

0 518

La primul subiect elevii au primit un fragment din basmul “Lupul nazdravan si Fat-Frumos” pe baza caruia au avut de rezolvat mai multe cerinte. La subiectul al doilea, elevii au primit un text la prima vedere - articolul „E ziua iei romanesti: piesa vestimentara care nu se demodeaza niciodata”.

Viitorii liceeni au sustinut proba scrisa la limba si literatura romana a examenului de evaluare nationala. La primul subiect elevii au primit un fragment din basmul “Lupul nazdravan si Fat-Frumos” pe baza caruia au avut de rezolvat mai multe cerinte.

La subiectul al doilea, elevii au primit un text la prima vedere – articolul „E ziua iei romanesti: piesa vestimentara care nu se demodeaza niciodata”. Pe baza acestuia le-a fost testata capacitatea de a intelege un text si le-au fost verificate cunostintele de gramatica. In plus elevii au avut de redactat o intamplare reala sau imaginara petrecuta intr-o zi de sarbatoare.

Elevii au avut la dispozitie doua ore pentru a rezolva cerintele. In total peste 3700 de elevi brasoveni au trecut luni prin primele emotii ale examenului de evaluare. Copiii au fost supravegheati de camere video si nu s-a inregistrat nicio tentativa de frauda.bac3

Potrivit lui Victor Vijoli, inspector general adjunct, ISJ Brasov, la examenul de evaluare nationala s-au inscris 3711 elevi ai claselor a 8-a.

Au fost 98 de centre de examen si 6 centre de evaluare la nivelul judetului Brasov, unde proba s-a desfasurat normal, subiectele au ajuns la timp in sai iar elevii nu au incercat sa fraudeze examenul.

Astazi, absolventii clasei a opta vor sustine proba la limba materna iar miercuri pe cea de matematica. Primele rezultate vor fi afisate pe 26 iunie iar cele finale, de dupa contestatii, vor fi comunicate pe 30 iunie.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.