Basescu vrea consilier rom

Basescu vrea consilier rom

0 54

Pentru a i se ierta pacatul de fi folosit expresia „tiganca imputita” in sens injurios, jignind si ziarista careia i-a adresat epitetul si minoritatea roma, Traian Basescu (dandu-si seama si cate voturi ar putea pierde), a hotarat sa se revanseze luandu-si ?la Cotroceni un consilier rom. Decizia a fost luata ca urmare a consultarilor avute cu reprezentantii acestei minoritati.


In luna iunie, dupa iesirea prezidentiala, Basescu a chemat la Cotroceni organizatiile romilor, aratandu-se interesat sa atraga atentia guvernului ca nu se ocupa suficient de problemele acestei minoritati. ONG-urile i-au cerut atunci lui Traian Basescu sa reactiveze postul de consilier pentru romi din mandatul lui Ion Iliescu, varianta acceptata de seful statului, care asteapta propuneri pentru ocuparea postului, propuneri asteptate in zilele urmatoare, cand vor avea loc noi? discutii presedinte-romi.


Romii au mai cerut implicarea diplomatiei romane in problema romilor de peste hotare si infiintarea unui muzeu al romilor.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.