Basescu vazut de …opozabili!

Basescu vazut de …opozabili!

0 159

Dupa participarea la sedinta de Guvern de duminica, presedintel Traian Basescu a dorit ca acest lucru sa fie cunoscut cat mai bine de romani. Pentru aceasta a apelat la inca o manevra care, din nou, i-a reusit – conferinta de presa pentru a anunta dezastrul – Romania a intrat in recesiune si atac la unii ministri PSD .
Iata doar trei declaratii care nu fac altceva decat sa promoveze cat mai bine prezenta de duminica la sedinte de Guvern si preocuparea lui Basescu pentru interesele amaratului de roman.

Nastase: A fost conferinta de presa a presedintelui-jucator cu guvern-spectator
Presedintele Consiliului National al PSD Adrian Nastase afirma, pe blog, referindu-se la prezenta presedintelui Traian Basescu, duminica, la sedinta de Guvern, ca a fost de fapt o conferinta de presa a presedintelui-jucator cu guvern-spectator.
„«Dirigintele» Traian Basescua mers sa le spuna premierului oficial, ministrilor – inclusiv ministrului de Finante – ca finantele tarii sunt in stare grava. A mers sa le spuna, in sedinta de guvern, dar, in direct, la televiziuni. A fost, de fapt, o conferinta de presa, la Palatul Victoria, a presedintelui-jucator, cu guvern-spectator. Pe de alta parte, daca guvernul nu este capabil, singur, sa inteleaga aceste lucruri, ma intreb de ce mai este nevoie de guvern. Nu ar fi suficient Traian Basescu pentru a conduce tara?”, afirma fostul premier.
De asemenea, Nastase se intreaba daca „datele statistice referitoare la starea economiei nu trebuie sa ajunga, mai intai, la guvern”.
„Ajung, ele, in primul rand, la Cotroceni? Este Institutul National de Statistica, precum serviciile secrete, in subordinea lui Traian Basescu?”, mai scrie Nastase pe blog.
Presedintele Traian Basescu a fost prezent, duminica, la inceputul sedintei de Guvern, unde urma sa se discute despre descentralizare, aplicarea programului „Prima Casa” si comasarea unor taxe si tarife parafiscale.

Voiculescu: Campania electorala a lui Basescu, cel mai important factor al adancirii crizei economice
Liderul PC Dan Voiculescu afirma, in legatura cu prezenta lui Traian Basescu la sedinta de Guvern, ca „seful statului a aplicat strategia pe care o aplica consecvent de cinci ani incoace, sa gaseasca vinovati si sa distraga atentia de la propria responsabilitate in ceea ce priveste criza economica”.
„Dupa ce a esuat in discutiile cu bancile vizand reluarea creditarii, Traian Basescu cauta acum responsabili pentru adancirea crizei economice. Daca seful statului va incepe sa atace din nou Guvernul, asa cum a facut-o in perioada Guvernului Tariceanu, vom avea si o criza politica, care va alimenta si va adanci criza economica, iar costurile sociale vor fi incomparabil mai mari. Dupa prezenta de astazi a presedintelui la sedinta de Guvern se dovedeste clar ca cel mai important factor de adancire a crizei economice este intrarea lui Traian Basescu in campania electorala”, a mai precizat Voiculescu, potrivit unui comunicat remis, duminica, agentiei MEDIAFAX.
Presedintele Traian Basescu a fost prezent, duminica, la inceputul sedintei de Guvern, unde urma sa se discute despre descentralizare, aplicarea programului „Prima Casa” si comasarea unor taxe si tarife parafiscale.

PSD: Afirmatiile lui Basescu creeaza panica
PSD considera ca afirmatiile sefului statului trec de la optimism necontrolat la pesimism acut si creeaza panica in randurile populatiei si ca, prin prezenta la Guvern, acesta vrea „confiscarea electorala a actiunii guvernamentale” de iesire din criza, aparand ca „salvatorul natiunii” .
„Afirmatiile lui Traian Basescu, care trec de la extaz la agonie si de la optimism necontrolat la pesimism acut, creeaza panica la nivelul populatiei si neincredere la nivelul agentilor economici si arata o abordare diletantista a crizei economice. Asemenea declaratii sunt extrem de riscante, putand aduce grave prejudicii perspectivelor investitionale, contribuind astfel la adancirea crizei economice”, se arata intr-un comunicat al purtatorului de cuvant al PSD Bogdan Niculescu Duvaz, remis, duminica, agentiei MEDIAFAX.
In opinia PSD, declaratiile lui Traian Basescu privind recesiunea economica, din sedinta de Guvern, sunt in contradictie flagranta chiar cu pozitia de acum cateva saptamani a primului-ministru si a seful statului, care anuntau atunci depasirea momentului greu al crizei, iar primul-ministru trebuie sa prezinte, in contextul a sase luni de guvernare, o evaluare detaliata asupra programului de iesire din criza, cu precizari clare asupra obiectivelor atinse.
„Acest raport trebuie sa precizeze ce s-a intamplat cu marile imprumuturi de la Fondul Monetar International si de la Comisia Europeana, cu investitiile publice realizate pentru care acest guvern si-a asumat alocarea a 20% din buget, care este rezultatul politicilor fiscale de sprijinire a IMM-urilor si evaluarea programului pentru protejarea si crearea de locuri de munca. Acest raport trebuie discutat si asumat de Coalitie pentru a avea o baza de actiune clara, aplicata pentru combaterea efectelor crizei economice si iesirii din impas”, apreciaza social-democratii.
PSD atrage atentia partenerilor de guvernare ca PSD si PDL impart egal responsabilitatea guvernarii, iar PSD nu va accepta transformarea actului de guvernare in tribuna electorala a lui Traian Basescu.
„In conformitate cu art. 87 din Constitutie, prezenta sefului statului intr-o sedinta extraordinara de Guvern este in contradictie cu prevederile constitutionale si cu spiritul Parteneriatului pentru Romania. Invitarea sefului statului la o sedinta de Guvern in care se discutau aspecte economice nu se justifica si trebuia facuta cu acordul coalitiei”, sustin social-democratii.
„Singura solutie pentru repornirea economiei este demararea proiectelor de investitii publice, fie ca este vorba de autostrazi si drumuri judetene sau de infrastructura feroviara, constructia de locuinte sau programele pentru reabilitarea infrastructurii rurale si eliminarea blocajelor in calea creditarii”, sustine PSD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.