Basescu va vorbi in plenul Parlamentului European

Basescu va vorbi in plenul Parlamentului European

0 232

Marti si miercuri, Traian Basescu se va afla la Bruxelles, unde va sustine o alocutiune in plenul Parlamentului European si se va intalni cu noul presedinte al Legislativului UE, Hans-Gert Poettering, si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ambii membri ai PPE.


Presedintele se va afla la Bruxelles in prima vizita de lucru la Parlamentul European si Comisia Europeana, dupa ce Romania a devenit membru al Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2007. Conform Administratiei prezidentiale, vizita va permite un schimb de opinii cu oficialii comunitari pe marginea subiectelor de actualitate europeana si se inscrie in procesul de consultare si cooperare, initiat inca din perioada pre-aderare, cu partenerii comunitari, pe care Romania doreste sa o consolideze din noua sa calitate, de stat membru.


„Presedintele va sublinia angajamentul Romaniei de a-si asuma un rol activ in procesul constructiei si aprofundarii integrarii europene, pentru atingerea obiectivelor comune”, informeaza presedintia.


Basescu va folosi acest prilej pentru a prezenta viziunea Romaniei asupra constructiei europene in viitor, precum si modul in care Romania intelege sa-si asume partea de responsabilitate si solidaritate in acest proiect.

De asemenea, seful statului va prezenta pozitia Romaniei privind dosarele prioritare pe agenda europeana in acest semestru, in special Tratatul Constitutional, viitoarea politica energetica, reforma politicii europene de vecinatate si migratia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.