Basescu urecheaza Guvernul

Basescu urecheaza Guvernul

0 116

Prezent timp de doua ore la sedinta de Guvern de miercuri, Traian Basescu s-a aratat nemultumit de externe si agricultura.


Una din nemultumirile presedintelui este nerespectarea unor angajamente ale Romaniei in relatiile externe. El s-a referit in primul rand la balanta comerciala dintre Romania si China. „Asa cum v-am transmisi, trebuie sa abordam cateva lucruri privind politica externa, de efectuarea unor vizite – pe care n-o sa le mentionez pe toate – desi, dupa cum stiti, cand plec in deplasari, plec cu un dosar care reflecta puncte de vedere ale ministerelor si ale MAE”, le-a spus seful statului membrilor Guvernului.


La acest inconvenient se adauga, dupa cum a declarat seful statului, si anumite „probleme interne”. In acest context, Basescu a cerut Guvernului sa accelereze reforma in sectorul agricol. Romania risca sa piarda fonduri UE din cauza intarzierilor inregistrate in diferite sectoare, a spus presedintele. Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a spus presedintelui ca problemele existente in agricultura sunt descoperite acum de Guvern deoarece fostul ministru de resort, Gheorghe Flutur, ar fi prezentat in perioada mandatului date incorecte. Basescu a amintit insa ca, in perioada in care Gheorghe Flutur era ministru, reprezentantii Guvernului au respins criticile sale referitoare la stadiul reformei in agricultura.


In plus, seful statului a cerut ministrului Economiei sa prezinte public vechile contracte de energie semnate in guvernarea Nastase si sa verifice modul in care aceste intelegeri au fost incheiate.


Potrivit articolului 87 din Constitutie, presedintele prezideaza sedintele de Guvern la care participa, sedinte in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii. Presedintele Traian Basescu nu mai prezidase o sedinta a Executivului din 5 iulie 2006.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.