Basescu: Unde-i crima lui Popoviciu?

Basescu: Unde-i crima lui Popoviciu?

0 88

Basescu: Unde-i crima lui Popoviciu?
Presedintele Basescu „a dat-o la intors”, ca sa folosim o expresie de pe cheiurile …Dambovitei. Traian Basescu se contrazice, a declarat, sambata, la Busteni, ca l-a cunoscut pe Puiu Popoviciu la Primarie, cand a prezentat Programul de investitie in nord, si ca este „o eroare sa blamezi o investitie de asemenea dimensiuni”, relateaza Mediafax.
Si Sorin Rosca Stanescu declara pe Realitatea TV (au fost prezentate imagini) ca Basescu s-a mai vazut cu patronul de la „Baneasa Investment”, in timpul mandatului de presedinte cu ocazia lansarii ziarului „Afacerea”.
La intrebarea ziaristilor ce parere are despre faptul ca numele de Basescu este vehiculat in aceasta afacere, si anume, Mircea Basescu sau Ioana Basescu, seful statului a raspuns, usor iritat, cu o intrebare, si anume, daca presa poate sa dea un exemplu de afacere in care este implicat numele lui.
„Hai sa ne intelegem cu urmatorul lucru: unde-i crima lui Popoviciu ca a facut o investitie de cateva miliarde in Bucuresti? Este o crima? Se pare ca asta-i abordarea publica si e foarte gresita. Problema, daca exista, este in zona legalitatii transferului terenului, dar de aici pana la a blama o investitie de asemenea dimensiuni consider ca este o eroare”, a rasucit raspunsul Traian Basescu, „calcand si pe bec”, antepronutandu-se atunci cand un dosar este in cercetare. Se doreste o influentare a deciziei de azi (luni 30 martie n.r.)
„Ati vazut vreo afacere in care sa se vorbesca despre implicarea mea? De unde ati tras concluzia ca exista implicare? Daca ma intrebati ceva trebuie sa fiti cinstit. Puneti intrebarea clar. Unde ati vazut numele meu vehiculat in aceasta afacere? Care anumite surse? Puteti sa-mi spuneti o sursa? Sau nu aveti curajul sa spuneti ca niste ofiteri de la doi si-un sfert, intr-o tentativa de trafic de influenta, au folosit numele presedintelui? La asta va referiti? Puteti sa spuneti, in gura mare, ca niste ofiteri necinstiti de la doi si-un sfert au folosit numele presedintelui ca sa faca trafic de influenta? Nu! De regula, nu aveti curajul. Asteptati s-o spuna altii si va place, vi se pare, ca cei mai vulnerabili, cei de care va puteti bate joc in fiecare zi sunt oamenii politici. De militieni va este frica putin, ma tem”.
Seful statului sustine ca fiica sa, care detine un apartament in cartierul construit de Puiu Popoviciu, a cumparat locuinta din banii proprii: „Si-a cumparat corect apartamentul, are un birou inchiriat corect, este notar public, nu e nicio problema cu apartamentul si l-a cumparat din banii ei, dupa ce vanduse casa din Corbeanca, unde statuse cu Bodo, dupa ce s-a despartit. Unde-i problema?”
Intrebat daca fratele sau, Mircea Basescu, are vreo legatura de afaceri cu Puiu Popoviciu, seful statului a raspuns: „Nu are nicio legatura de afaceri, ati vazut declaratia de aseara, si nu cred ca mai era nevoie de o noua intrebare. L-am cunoscut pe Puiu Popoviciu la Primarie, cand a prezentat programul de investitii in nord”.
Alaturi de Popoviciu, in „Dosarul Baneasa Investment” vor fi judecati, in urma recusurlui solicitat de catre DNA, de instanta suprema si:
– SERBAN ILIE CORNEL, directorul DGIPI, acuzat de favorizare a infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase;
– PITCOVICI PETRU, seful Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul M.A.I., in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.