Basescu Traian, paun de Nasaud

Basescu Traian, paun de Nasaud

0 141

Este cald si frumos pe afara, am pasit, meteorologic, in vara, se apropie europarlamentarele si toti vorbesc de prezidentiale, asa ca si Basescu si-a pieptanat cheliacu prosopul parfumat electoral si a luat-o iar spre nordul tarii sa se imbete de prezenta multimii si de trascaul mai gradat ca whiskyul de Bucuresti.
Astfel s-a pomenit la Zilele Nasaudului, unde, ca sa arate arate cat de popular este el, s-a umflat ca un paun sub clopul oferit de localnici, la care era atasata o coada de paun – dedicatie cu adresa? – si, ca sa nu plesneasca de atata multumire si infatuare, s-a incins cu un brau din acela numit si serpar, caracteristic portului local.
Presedintele a parcurs pe jos drumul pana in fata Primariei Nasaud, ca sa vada Parada Costumelor Populare inconjurat de populatia locala, cei din jurul lui aratand a orice altceva decat a tarani sau targoveti simpli.. Nu a scapat ocazia si a semnat in cartea de onoare a localitatii si a vizitat primaria.
Seful statului, insotit de sotia lui, au ramas la Nasaud pana la ora 13.30.
In Nasaud, presedintele a primit de la localnici straie locale, cu care s-a si impopotonat, ca sa se vada cat tine el la popor.Ajuns apoi in centrul orasului, Traian Basescu a mai primit si o curea cu margele, iar sotia sa o palarie cu flori si o ie. De, strange omul pentru eventuale zile negre!
Basescu a fost intampinat de oficialitati cu paine si sare si trascau la ulcelute din lut, dar ºi de tineri imbracati in costume populare care purtau palarii cu pene de paun, specifice Vaii Somesului Mare.
A urmat baia de multime, in aplauzele celor prezenti.
Ca si in trecutul comunist, in asteptarea vizitei presedintelui Traian Basescu, autoritatile au asfaltat, pe portiuni, DN 17 C, pe traseul pe care urma sa-l strabata seful statului, asfaltul fiind turnat inclusiv in noaptea de sambata spre duminica. De altfel, multi participanti s-au pomenit ca li se lipeste asfaltul, inca neintarit suficient, de incaltari, ei gandindu-se „de dulce” la patania cu tot evenimentul.
In continuarea vizitei prin Nord, Traian Basescu & consoarta au poposit la Hora Bucovinei, ca sa-si faca rost si de o bundita bucovineana din blana de jder si le-a vorbit oamenilor despre sarbatoarea Hora Bucovinei, despre oamenii zonei ca gospodari si despre o traditie din vremurile de demult, de parca cei de acolo erau tocmai picati din Luna sau de pe Marte
Cu ocazia acestei sarbatori sunt tunse si oile, care apoi pleaca pe munte. Satul sa ne tot tunda pe noi, Basescu s-a pus pe tuns si o oaie, sa vada care indeletnicire este mai usoara. Dupa tunsoare, oaia arata ca vai de ea, cum aratam, de fapt, si noi, poporul mioritic.
Dupa ce s-a saturat de branza si de laudele celor pusi special in preajma sa, Basescu a parasit cu elicopterul „talpa tarii”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.