Basescu stie ce se invarte prin justitie

Basescu stie ce se invarte prin justitie

0 122

Prezent la bilantul Ministerului Public, presedintele Traian Basescu a mai facut niste declaratii care dau apa la moara Opozitiei. Inca o data seful statului poate fi banuit ca isi cam baga nasul pe unde nu are voie. Presedintele a declarat ca estimeaza ca „vor fi dosare grele, care se vor apropia de finalizare si vor viza persoane politice importante”.


?


In plus, seful statului a vorbit public si despre un nou biletel. Basescu a precizat ca va trimite procurorului general un memoriu care a ajuns la Administratia Prezidentiala de la un cetatean din Cluj. Seful statului spune ca, daca faptele din memoriu se dovedesc, ele sunt proba impletirii intereselor unor oameni politici, de afaceri, de presa si magistrati pentru rezolvarea unei licitatii. Basescu sustine ca, in momentul de fata, tinta presiunilor sunt afacerile cu terenuri – cea mai mare atractie pentru frauda.


De la Constanta, premierul Calin Popescu Tariceanu s-a declarat „mirat” de faptul ca presedintele Traian Basescu este la curent cu dosarele care vor fi finalizate in urmatoarele luni, dosare care vizeaza persoane politice importante.


Premierul a declarat ca nu se simte vizat, dar ca nu intelege de unde cunoaste seful statului detalii despre activitatea justitiei. „Nu ma simt vizat de vreun dosar. M-a mirat ca presedintele Basescu vorbeste de astfel de lucruri, in conditiile in care exista o separatie a puterilor in stat. Eu, ca prim-ministru, nu sunt informat de ce face justitia. Nu cunosc de unde stie presedintele”, a spus Tariceanu.


?


Seful statului a lansat la Parchet si un nou atac la adresa presei. Presedintele a revenit la problema influentei media asupra justitiei spunand ca vrea sa creada ca „procurorii au depasit stadiul in care pot fi influentati de campanii de presa”. Basescu a declarat ca o parte a jurnalistilor initiaza campanii pentru a influenta deciziile magistratilor. Presedintele a afirmat ca stie acest tip de manipulare si a cerut procurorilor sa nu se lase influentati.


?


Presedintele Basescu le-a cerut procurorilor sa aplice legea indiferent daca persoana avuta in vedere este presedintele tarii sau omul de rand. El a subliniat ca, indiferent de campaniile mediatice la care procurorii ar fi supusi, nu exista lucru mai important pentru romani decat o justitie corecta. El a aratat ca procurorii trebuie sa probeze prin activitatea lor ca niciun fost sau actual demnitar sau om de afaceri nu mai poate fi deasupra legii. „Daca vom continua sa nu avem curaj sa ducem pana la capat dosare de oameni importanti, niciun roman nu va crede ca nimeni nu este mai presus de lege. Am la dumneavoastra aceasta rugaminte: sa ne tratati pe toti cei 22 de milioane de romani in mod egal”, le-a mai spus Basescu procurorilor.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.