Basescu si Boc dau cu cashketa in Politie

Basescu si Boc dau cu cashketa in Politie

0 73

Presedintele tarii a dovedit in mai multe randuri deja, cu ocazia galcevilor si schimburilor tari de replici cu populatia, ca este in stare sa plateasca cu aceeasi moneda. Iata-l acum ca returneaza cu aceeasi cashketa insolenta politistilor, care s-au gasit tocmai ei sa marsaluiasca neautorizat si sa dea de pamant cu simbolurile nationale care sunt uniforma si stema de deasupra cozorocului. Daca vreodata vreun conclav de patrioti va dori sa afle de ce romanii nu vibreaza in genere la vederea insemnelor nationale si la auzul imnului – a sa cum fac lejer lacrimogen si telegenic americanii in filme si, cu siguranta, si in viata reala – scena cu aruncatul caschetelor la demonstratia de vinerea trecuta va fi un bun subiect de discutie.
In tara de mana a doua, politistii protestatari au actionat ca o mana de grevisti ilegalisti, imbrancindu-se camaradereste pe alocuri cu jandarmii din cordonul de protectie. Amintindu-si vag pasajul din statutul de politist care ii impiedica sa se comporte ca niste nemultumiti oarecare cand au vreo problema sindicala, baietii suparati au actionat instinctual si ieftin lepadand uniforma care le stanjeneste miscarile de revolta. Daca era vreo alta boroboata, as fi spus „ca niste militieni” dar ar fi fost abuziv, zau; tovarasilor din Militie nu le-ar fi trecut niciodata pe sub caschkete sa zvarle tinuta de pe ei, oricat de incomoda si stramta ar fi fost dansa pentru burtile revarsate si gusile prospere facute la adapostul ei. Actionand in felul in care au facut-o, indiferent de justetea revendicarilor clamate, politistii si-au descalificat statutul de aparatori ai ordinii de drept pe care li-l confera uniforma statului. Unul din ei a avut si o replica antologica, care il coboara inca doua-trei trepte pe scara catre beciul anarhiei: „Daca ne-am apuca chiar noi de spargeri, de jafuri si crime?”. Si tiganii care trebuie sa justifice vreun furtisag debiteaza scuza asemanatoare cu „decat sa dau in cap la lume!”, care ne face pe noi sa fim recunoscatori ca balaoachesii nu se exprima asa cum i-ar autoriza instinctul tiganesc.
Seful statului n-a rabdat afrontul politienesc de greva si i-a concediat pe angajatii MAI. Nu se mai joaca cu ei. I-a interzis si lu ala micu sa mai piarda vremea in compania lor. Cam nasol, pentru ca participantul la trafic Boc, lipsit de deschizatorii din Politie, a si trecut pe rosu la doar cateva ore de la despartirea de girofaruri. De cine se va mai desparti Traian Basescu? Pe medici i-a pus de mult pe liber, inca de cand s-a operat in strainatate. Cu profesorii e intr-un divort prelungit de cativa ani. Cu amarastenii, sinistratii si inundatii nu mai vorbeste, pentru ca astia spun lucruri trasnite de la atata consum de apa chioara. Nu mai are comunicare in general cu tara de mana a doua. A renuntat, in sfidarea legii, si la serviciile pensionarilor de toate profesiunile.
I-au ramas fideli sepepistii si o transa de magistrati care ii mananca din palma. Putini, foarte putini, daca va continua asa. Totusi, multi, foarte multi, pentru locurile din elicopterul ala cu care s-a mai carat un presedinte de pe la noi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.