Basescu, Ribbentrop si Molotov

Basescu, Ribbentrop si Molotov

0 91

Nefiind, pe vremea semnarii pactului dintre ultimii doi – un pact al nesimtirii celor puternici fata? de cei mai mici ca ei – nici macar in forma de proiect, Basescu profita de valurile istoriei ca sa mai bage ceva apa la propriul val de pe care nu doreste sa alunece.


Vazand ca, pestrevolutionar, nimani nu s-a incumetat sa condamne odiosul pact care a sfasiat Romania anilor ’40, jucatorul de bambilici, observand ca se termina caltabosii cu palinca in coada de peste, a hotarat sa valseze printre trecute motive vieneze. Mai ales stiind cati romani mai sufera inca de pe urma acelui tratat, mentinut inca in vigoare de marile puteri din lipsa unor interese acute fata de Romania pe care stiu ca o pot pune capra oricand datorita paiatelor care o conduc.


Si astfel Basescu a strigat, catre popor si Dumnezeu, ca el condamna tratatul si urmarile si, fara hahait, se pune sa blesteme, in fata parlamentului, mainile care l-au semnat. Foarte bine, si multi gandesc poate: ba, ce curaj in demnitate.


Basescu afirma ca vrea sa-i faca pe cei patru milioane si jumatate de cetateni ai Republicii Moldova sa simta ca Romania este langa ei si cu ei, uitand ca multi dintre acesti moldoveni gandesc ruseste.


Basescu afirma ca ii va sprijini pe moldoveni in gasirea de locuri de munca in? Uniunea Europeana, uitand ca insasi cetetenii tarii pe care zice ca o pastoreste nu prea mai au loc de intors pe acolo, caci domnul presedinte este bagat in seama de personalitatile UE precum un batran clapon de gainile din cotet.


Basescu se lauda cu acea condamnare a comunismului in fata Adunarii Tarii, neamintindu-si ca ridicarea mainii pentru a izgoni ciuma a fost insotita de dureri discopatice, pricinuite de cat s-a lasat? calarit de comunism ca sa-i mearga lui. bine .


De fapt Basescu simte ca ii fuge presul de sub picioare si ca dispretul pentru onor persoana sa coboara si se imprastie tot mai mult peste masele care, datorita comportamentului sau vulgar, bazat pe tragere de brau – totusi unilaterala – i-au imbaiat orgoliul si l-au facut vremelnic iubit, ca pe o curva de bordel.


Substratul politic iese la iveala si este pacat ca idea – in sine nobila – ajunge sa fie pusa pe tapet in conditii neprielnice si manjita cu bale paranoice.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.