Basescu reconfirma mariajul cu UDMR!

Basescu reconfirma mariajul cu UDMR!

0 98

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa la Covasna, ca nu a sesizat „conditionari” din partea UDMR, mentionand ca Uniunea a avut un deziderat al ei privind Legea educatiei. Cu acest prilej a vrut sa uite si sa nu comenteze faptul ca i s-a cerut pasaportul in vara lui 2010 la Tusnad.
„Deci, nu am sesizat in momentul de fata vreo exagerare, conditionari sau santaje din partea UDMR. Trebuie inteles in acelasi timp ca si ei ca formatiune politica au anumite obiective, iar un parteneriat implica sa privesti si la obiectivele lor”, a spus Basescu.
Basescu a precizat, insa, ca aceste obiective nu pot viza autonomia pe criterii etnice, deoarece un astfel de deziderat nu poate fi acceptat in nicio coalitie.
„In niciun caz obiective care ar viza autonomia pe criterii etnice nu vor fi o conditie care sa poata fi acceptabila. Nici in actuala coalitie, in nici o alta coalitie. Din acest punct de vedere extremistii pot dormi nelinistiti, nu isi pot atinge obiectivul”, a afirmat seful dela Cotroceni.
Traian Basescu a facut aceste declaratii in contextul in care a fost intrebat daca PDL nu pierde din electoratul sau din Transilvania in urma colaborarii cu UDMR, fara sa imtre in detalii legate de modificarile ce le are in vedere in cadrul modificarilor teritorial-administrative.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.