Basescu prins cu mata-n sac

Basescu prins cu mata-n sac

0 93

Dupa cum dezvaluie cotidianul central Eenimentul Zilei, Traian Basescu s-a dus la „discuþia” cu uninominalii PD-L gata pregatit cu indicatii strategice in legatura cu pregatirea campaniei sale pentru prezidentiale, demonstrand astfel duplicitatea presedintelui, care afirma: „Candidatura mea trebuie alimentata de PDL”

Presedintele era pregatit sa le dea uninominalilor PD-L indicatii strategice in legatura cu prezidentialele. Daca la televizor aplica tactica nehotararii in legatura cu o noua candidatura, asta probabil din fandoseala intalnita la curve pentru a se lasa rugate, in spatele usilor de la Cotroceni presedintele Traian Basescu isi pregateste strategia pentru alegerile din toamna.
Calculele reale ale sefului statului au fost devoalate de propriile notite pregatite pentru intalnirea de luni cu parlamentarii PD-L si surprinse de un fotoreporter EVZ. Potrivit celor puse pe hartie cu manuta sa pe care o intinde spre a saluta „masele populare” puse si numite sa-i stea in preajma, Basescu s-a dus la discutia cu uninominalii PD-L pregatit sa le dea inclusiv indicatii strategice in legatura cu pregatirea campaniei sale pentru prezidentiale.
Un raspuns clar in legatura cu candidatura a fost asteptarea numarul unu a democrat-liberalilor. Cum seful statului dorea sa evite scurgerile de informatii care sa-i decredibilizeze pozitia de preocupat exclusiv de criza, conducerea PD-L a taiat elanul curiosilor printr-un instructaj strict, cu cateva ore inainte de intalnire.
Aceeasi tactica a abordat-o de altfel Basescu si explicandu-le parlamentarilor ca nu ar fi corect sa fie „si presedinte, si candidat” pana la toamna.
„Rugamintea mea este sa nu imi mai duceti grija ce o sa fac la toamna. Va asigur ca o sa fac ce trebuie, dar pana una-alta am alte prioritati. Diminuarea efectelor crizei, continuarea reformelor, acestea sunt prioritatile mele. La momentul potrivit voi lua decizia cea mai buna, va asigur. Ce vreti, pana atunci sa ma joc in nisip cu lopatele?”, a inchis el din primele minute subiectul, cu o ironie la adresa lui Mircea Geoana. Aceeasi declaratie a fost facuta ulterior si pentru presa.

Notitele presedintelui arata insa ca preocuparea pentru candidatura se afla pe aceeasi lista de prioritati.
„Candidatura mea trebuie alimentata de PD-L”, era el gata sa le spuna parlamentarilor PD-L in eventualitatea insistentelor acestora. Fraza a fost scrisa de mana lui Basescu intr-o lista mai lunga de subiecte pregatite pentru intalnire, intre care Codurile juridice, dosarele de coruptie blocate in parlament, legea unica a salarizarii si a pensiilor sau seceta, mentionate ulterior si public.
Pe langa nemulþumirea ca partidul nu il ajuta la capitolul imagine, Basescu voia sa dea si cateva solutii punctuale de pregatire a terenului de campanie: parlamentarii sa faca mai multe „intalniri cu alegatorii” si „sa explice motivatia decizilor guvernului” lui Emil Boc pentru a le transforma in avantaje electorale.

Tot in notitele lui Basescu apare si introducerea „scrisorilor de garantie bancara pentru bani UE”, pe care vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a si anuntat-o ieri ca decizie a coalitiei.
Iata cele doua fetze ale presedintelui Romaniei, perfidul Traian Basescu, fatza cea mai periculoasa fiind cea ascunsa, adica aceea care nu rasare de sub clopuri sau la tuns de oi, cu hahaitul devenit desgustator si de nesuportat. Bineinteles ca Basescu a dat-o ieri dimineata, dupa aparitia acuzelor, insotite de fituica, in mass-media, intr-o incercare disperata si penibila – mutra parand, daca nu speriata, cel putin dezorientata – la intors, afirmand ca este vorba de o rea-vointa din partea unora in interpretarea celor scrise pentru a-l discredita. Insa nu este nevoie sa fie discreditat de altii, pentru ca el insusi se discrediteaza prin faptele si vorbele sale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.