Basescu, primul agricultor al tarii

Basescu, primul agricultor al tarii

0 193

Traian Basescu, presedintele Romaniei, aflat in vesnica sa campanie electorala, a ajuns sa dea sfaturi si in domeniul agriculturii. Pesemne doreste sa calce vajnic pe urmele fostului presedinte impuscat, Nicolae Ceausescu, care si acela le stia pe toate.
Astfel, Basescu s-a pomenit sa declare ca Romania ar fi trecut mai usor peste criza daca in ultimii 20 de ani investea in agricultura. Ce l-o fi apucat, ca acest lucru il stiu romanii de cel putin 15 ani, fara sa vina acest papagal sa le-o spuna.
Traian Basescu, tinand cont in ce decor se afla, a tras-o ca, in ultima perioada, vorbeste despre doua lucruri care trebuie sa fie in atentia dezvoltarii strategice a României: agricultura, cu toate componentele ei, si turismul. Nu a spus insa pe ce baze, cand infrastructura lipseste aproape complet.
„Sunt conditii pe care ni le-a dat Dumnezeu. O tara frumoasa, cu mare, cu munte, cu deal. Sunt multi oameni daruiti pamantului, pentru ca agricultura sa se faca cu succes in Romania. Avem un potential agricol pentru a asigura hrana la 80 de milioane de cetateni. Din pacate, cifrele de anul trecut ne arata ca noi, 20 de milioane de romani, am importat 70 la suta din ceea ce am consumat. Acest adevar este, probabil, semnalul cel mai puternic ca trebuie sa ne reorientam politicile. Politica de consum nu este buna si trebuie sa se investeasca in productia agricola”, a declarat Traian Basescu.

Presedintele a mai spus ca in ultimii ani s-au aruncat bani pentru stimularea consumului.
„Din aceasta cauza, la prima adiere de vant, Romania a intrat in dificultate din cauza crizei. Treceam mult mai usor criza daca in ultimii 20 de ani ne bazam pe agricultura. Romania ar fi trecut mult mai usor criza daca in ultimii patru ani nu batjocoream banii dandu-i pe consum”, a mai declarat seful statului.
Observati cata intelepciune? De unde o fi luat-o?

Traian Basescu a sustinut ca Romania are nevoie de o strategie pe termen lung pentru valorificarea potentialului agricol.
„Romania resimtea mai usor criza economica daca avea un sistem de irigatii bine pus la punct, daca criza ne gasea cu un sistem de investitii bine pus la punct si un sistem dezvoltat in industria alimentara, capabil sa valorifice mai bine ceea ce se produce in agricultura. In bugetul pe anul viitor, agriculturii trebuie sa i se acorde o mai mare atentie. Personal ma voi dedica pentru punerea in valoare a agriculturii si turismului”, a declarat presedintele.
Pai cum, vrea totusi sa candideze? Doar a declarat ca nu va candida in caz ca tara ramane in criza!

Seful statului a mai mentionat ca a cerut comisiei consultative din agricultura, condusa de Dacian Ciolos, sa gaseasca mecanisme prin care banii europeni sa fie accesati rapid, iar valorificarea productiei agricole sa aiba loc in mediul rural, prin mutarea intreprinderilor mici si mijlocii procesatoare.

„Numai asa vom putea smulge din saracie satul romanesc. Numai asa vom putea atrage catre mediul rural intreprinderile mici si mijlocii care sa proceseze produsele. Daca ne vom multumi sa trimitem graul si fructele la oras, sa se faca acolo conservele din fructe, atunci distrugem mediul rural. Cred ca cei care au destinele agriculturii in mana trebuie sa aiba in vedere, in mod prioritar, si valorificarea produselor in mediul rural. Din agricultura se poate trai bine”, a mai sustinut Traian Basescu.
Aceste intelepciuni, dezvaluite de Traian Basescu vineri, le stie orice taran, din tata-n fiu, dar, nefiind presedinte, tace si face. Iar prin asta dovedeste, acest atat de hulit si dispretuit taran roman, mult bun-simt.

Presedintele Romaniei a participat, vineri, la prima editie a Zilei Fermei Horticole, organizata in localitatea aradeana Araneag. Basescu a vizitat, cu aceasta ocazie, o livada cu pomi fructiferi si s-a intalnit cu producatori agricoli din zona. Dar principalul sau obiectiv a fost propaganda sa electorala, asa cum ne-a obisnuit, mintindu-ne ca nu candideaza si ca nu face si nu drege si toate basinile acestea de strut, de te apuca mai mere sila.
Mai trebuie mentionat ca localnicii s-au vazut nevoiti, cu ocazia acestei vizite si mai ales a discursului, sa imbrace ciocurile curcilor cu banda adeziva scotch, ca sa le inabuse acestora cascadele de ras

Dan Bota.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.