Basescu – presedinte contrabandist?

Basescu – presedinte contrabandist?

0 83
Naravul “cultivat” inca din perioada de start a vietii nu mai poat fi ascuns de catre skipper-ul Basescu. Traseul unei existente dincolo de lege este complet definit. Acesta are ca start activitatea colaborationista din liceu (confirmata in urma cu cativa ani) care se continua cu “micul” trafic de “vaporean” din perioada studentiei. De la “kent-ul si blugul”, la “sacul marinarului”, atunci cand pentru servicii deosebit de merituoase fusese promovat comandant de nava, talent “testat la varf” de “profesionismul desavarsit” la sefia Agentiei de la Anvers, agentie vecina (la propriu si la figurat) cu cea a colegului din spatiul (lagarul) socialist, Viktor Bout.
Devenit prin nu se stie ce cai, presedintele Romaniei, nu si-a putut abandona vechile practici si ca sa-si “mentina mana”, o mai punea, cu o anumita frecventa, de-un trafic de arme, ca cel semnalat luni seara de Antena 3.
 
Basescu – presedinte contrabandist?
Bomba amorsata prin difuzarea de Antena 3 a unor informatii legate de un "un zbor misterios catre Arabia Saudita", ce ar fi fost comandat de insasi presedintia Romaniei, evident la ordinul lui Traian Basescu care ar fi si participat la o astfel de ciudata deplasare, a facut explozie la inceputul acestei saptamani.
Istoria unei “actiuni speciale” este simpla. In august 2005 a incetat din viata regele Arabiei Saudite. Potrivit Ministerului de Externe, timp de cateva zile, delegatii din numeroase tari au prezentat condoleante familiei regale saudite. Romania a fost reprezentata la nivel de secretar de stat din MAE, oficial care a folosit un avion de linie pentru deplasare", potrivit site-ului Antenei 3.
Pe 3 august 2005, Administratia Prezidentiala a contractat un avion privat (sunt documente care atesta acest lucru puse la dispozitie chiar de catre cancelaria de la Cotroceni) pentru un zbor legat si de condoleantele regale marocane dar si pentru o alta destinatie, precum Arabia Saudita.
Mare surpriza! La bordul avionului privat (un avion ce nu avea nimic de a face cu un presedinte pentru ca este conform spuselor lui Rosca Stanescu "un camion zburator"), sursele spun ca s-ar fi aflat Traian Basescu. Compania care detine aeronava a confirmat comanda de zbor, executarea cursei, inclusiv plata acesteia de catre presedintie, dar sustine ca la bord nu ar fi fost presedintele (razgandit se pare in ultima clipa) ci s-ar fi aflat alte cinci persoane "necunoscute, sau oficiali necunoscuti".
Antena 3 scria sambata, pe site-ul sau, "nu exista confirmari oficiale ca presedintele Traian Basescu ar fi folosit aceasta cursa, dar in aceea perioada se afla pe litoral la Neptun, iar zborul respectiv a  fost pe ruta Baneasa – aeroportul Kogalniceanu, Riad, Kogalniceanu – Baneasa"  intorcandu-se deci pe acelasi aeroport, conform fisei de zbor. De altfel, nici o alta institutie din Romania nu a declarat ca ar fi folosit serviciile companiei private MIA Airlines, iar zborul a fost inregistrat ca fiind contractat de Presedintie, cu un cod 0001 uzual pentru cea mai inalta demnitate intr-un stat.
Potrivit unui raport al Natiunilor Unite, compania este cunoscuta si dovedita de multa vreme ca ar fi fost implicata in traficul de armament. Dincolo de documentele uluitoare ce au fost prezentate, la care cu siguranta se vor tot adauga altele, Presedintia s-a grabit si a dat un prim comunicat ca raspuns la materialele prezentate.
Presa favorabila lui Basescu (care nu este deloc putina) a preluat comunicatul, facand astfel un mare deserviciu “cauzei” prezidentiale. Disiparea de informatii si pe alte canale media, au  multiplicat practic la maximum stirea.
Numai ca, luni seara postul Antena 3, cu lectia foarte bine facuta, a venit cu documente in plus, cu inregistrari audio si video, cu un alt material amplu, cu 17 anexe, primit in aceeasi seara la ora 21 tocmai de la Cotroceni.
Dezbaterea, cu o formula din care nu au lipsit doi sefi de servicii secrete (pentru echilibru- unul de la SRI si altul de la SIE) si un fost prim ministru, a fost plina de detalii si comentarii “savuroase”, ce au facut cu siguranta putina lumina in acest zbor ciudat de secretizat. Obiceiul prezidential de a interveni in emisiuni la TV nu s-a lasat mult asteptat. Asa ca Basescu s-a apucat de trimis SMS-uri emisiunii lui Gadea, cu explicatii care au contrazis si au incurcat si mai mult lucrurile. Explicatia precum ca zborul nu a mai fost efectuat a fost contrazisa de seful MIA Airlines (si de documente); ca nu s-a plecat la funeralii (care avusesera de fapt loc cu o zi inainte) ci la prezentari de condoleante, nu se leaga cu faptul ca secretarul de stat si delegatia oficiala au plecat cu un avion de linie, cu o zi inainte; explicatia ca cele doua aeronave ce deservesc Presedintia nu ar fi fost disponibile, de asemenea nici o alta aeronava militara romana nu a fost solicitata, fiind comandata exact  aeronava speciala a MIA Airlines, a ramas un mare semn de intrebare. Traseul acestei dezvaluiri tulbura rau apele la varful politicii romanesti. Asta pentru ca pe site-ul presedintiei ziua de 3 august 2005 nu prevede o astfel de deplasare dar documentele demonstreaza contrariul iar presedintia nu neaga  zborul ci componenta lui. De ce atata secret pentru o deplasare de prezentare de condoleante? De ce cu un avion al MIA Airlines patronat tocmai de Viktor Bout? De ce s-a folosit un avion fara protectie pentru inalti demnitari? De ce nu a facut parte presedintele din delegatia oficiala si a trimis un avion cu 5 "necunoscuti"?
 
Materie prima pentru o comisie parlamentara
Comisia de Aparare a Senatului va investiga o informatie anuntata pe surse neidentificabile de Antena 3, care relata sambata ca "Administratia prezidentiala a comandat in 2005, de la o companie privata, un zbor misterios catre Arabia Saudita". Senatorul Cristian David (PNL) a fost mandatat "sa demareze demersurile necesare in Comisia de Aparare a Senatului pentru a investiga o informatie foarte proaspata", legata de "zborul din Arabia Saudita", a precizat luni vicepresedintele PNL Mihai Voicu, ministru delegat pentru mediul de afaceri.
 
Horia D.R.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.