Basescu, obsedat de referendum

Basescu, obsedat de referendum

0 104


Recunoscand ca referendumul pentru uninominal a fost un mare esec, Basescu mai vrea unul. Sunt situatii in care, daca un lucru nu-ti reuseste, te simti dator fata de tine insuti sa mai incerci. De pilda daca vrei sa-i faci o cusca lui Grivei si nu-ti iese, incerci a doua oara, a treia oara, ori de cate ori te indarjesti. Dar cand vrei sa faci o cusca pentru o natiune intreaga, in care natiunea n-are chef sa intre, numai fiindca ti-a venit pe chelie (la propriu si?la figurat) e semn ca lucrurile nu merg bine. Ce spera Presedintele, ca daca ne cheama iar la urne vom face coada la sectiile de votare? Chiar crede ca poporul freamata de iubire? Are si fani, e drept, dar nu atatia cat sa “sa se scoata” la referendum.


Intr-o revista draga mie am citit despre o batranica, singura locuitoare a unui sat, care ar fi in stare sa bata pe jos kilometri buni numai sa-i faca lui Base pe plac. Femeia il indrageste la fel de mult ca pe magarul sau pe tapul din ograda! De ce il iubeste babuta? Fiindca se lupta singur cu “mafia”! Daca asa se vede in satucul ala, asta e! Dar Presedintele nu se lupta singur! Ii are alaturi pe Nuti Udrea, pe Emil Boc, pe Radu Berceanu, pe Adriean Videanu, pe Teodor Stolojan, pe Monica Macovei, pe Roberta Anastase, pe Monica Ridzi, pe Maria Petre… Numai oameni bravi, fara pata, fara cusur si bine invatati de dirigu` Basescu!


Imaginea sa de luptator neinteles pe frontul intergalactic nu se pupa cu intentiile perfide, prost ascunse! Basescu se vrea cel mai iubit fiu al poporului, el vrea sa treaca peste alte institutii ale statului si sa dialogheze direct cu poporul prin dialog intelegandu-se ceva de genul: “Nu-i asa ca pamantul e rotund?”.- Da domnule!” Unii dintre noi s-ar lipsi de dialogul asta ce ocupa timp pretios in care de pilda, DNA ar putea sa priveasca mai insistent in dosarele democratilor! Nu ca n-ar fi oameni de isprava, dar e un proverb care spune ca nuferii cresc in mlastini! Nu se stie ca surprize ar putea avea!


Revenind la presedinte, din partea mea poate sa tina referendum de 15 ori, dar sa scoata banii din propriul buzunar ori din cel al lui Boc, sau al lui Nuti si sa plateasca! In felul acesta ne poate chema la urne pana ii creste parul la loc, nu ne deranjeaza! La urma urmei si Cioaca o asteapta pe Elodia sa petreaca impreuna Craciunul!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.