Basescu nu a promulgat Legea bugetului de stat

Basescu nu a promulgat Legea bugetului de stat

0 100

Presedintele Traian Basescu a promulgat vineri legea bugetului asigurarilor sociale pentru anul viitor, dar nu si bugetul de stat. Legea bugetului de stat pe 2008 nu a fost promulgata pe motivul ca liderii centralelor sindicale au ridicat, la discutiile avute cu seful statului, obiectii privind politica economica si sociala a guvernului, solicitand interventia presedintelui. Sindicatele considera Legea antisociala cu efecte negative pe termen mediu si lung.


Printre problemele sesizate de reprezentantii sindicatelor este si reducerea contributiei angajatorilor la fondul de risc pentru accidente si boli profesionale – prevazuta in bugetul aprobat de Parlament – reducere care nu face decat sa transfere “in spatele lucratorilor” costurile securitatii la locul de munca, de care ar trebui sa fie responsabili statul si angajatorii.


Decizia de promulgare a legii bugetului va fi luata cel mai probabil dupa 7 ianuarie, data la care presedintia va media o ?nt?lnire ?ntre Guvern si sindicate pe tema amendamentelor la acest act normativ.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.