Basescu – mari sanse pentru Cotroceni?

Basescu – mari sanse pentru Cotroceni?

0 93

N-as crede, cu toate ca doi analisti politici, care apar frecvent pe sticla televizoarelor, cu mutre atotstiutoare si privind lumea ca de pe piscuri inaccesibile muritorilor de rand il situeaza pe Traian Basescu favorit in cursa pentru un nou mandat la Cotroceni.
Acesti doi analisti politici sunt Iosif Boda – un fel de „erzatz” al defunctului „profet” Silviu Brucan – si Cristian Parvulescu, doi dintre cei multi aparuti sa despice firul in paispe si al caror discurs seamana a frecangeala de menta, caci practic nu te alegi cu nimic concret din el.
Dar hai sa vedem ce spun ei mai mult si in completarea celor ce putem si noi deduce din actuala situatie preelectorala.

Despre Traian Basescu

Iosif Boda, fornaind pe nas:: „Daca Traian Basescu intra in cursa, el e deja in finala. Iar cei doi, Geoana si Antonescu, trebuie sa joace in semifinala.”
Cristian Parvulescu, pe deasupra barbii: „Pentru Traian Basescu lupta dintre Crin si Geoana este benefica pentru ca atunci cand doi se bat al treilea castiga.”

Despre Mircea Geoana

Iosif Boda: „Mircea Geoana ar avea un avantaj teribil daca si-ar lasa costumul de diplomat si nu ar incerca sa imbrace costumul de santiewrist.”
Cristian Parvulescu: „Daca PSD reuseste sa-si foloseasca organizatiile, acest avantaj ar trebui sa-l ajute pe Mircea Geoana sa ajunga in turul doi.”

Despre Ctin Antonescu

Lui Crin Antonescu, dupa ce il socoteste pe locul trei, cu o serie de dezavantaje, Iosif Boda ii gaseste si avantaje: „Intrarea in cursa a lui Crin Antonescu pune in alti termeni toata ecuatia alegerilor prezidentiale. Alura lui e de om firesc, de om care nu vrea sa domine, ci vrea sa convinga.”

In felul acesta electoratul este lamurit de marii nostri comentatori politici, fapt ce ma face sa-mi fie teama sa mai scriu despre politica, sa nu par chiar asa de tampit. Spusele celor doi analisti parca sunt scoase dupa versurile eminewsciene: „E usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune.” Si atuncea sa ne mai mire absenteismul de la urne, cand omului de rand i s-a facut lehamite de bazaconiile astea care vor sa demonstreze ca albu-i alb daca nu e negru? Si sa nu ma intreb daca aceste „analize” politice nu sunt ele insile o diversiune, pentru ca portocala sa nu mucegaiasca?
Va las pe dumneavoastra, stimati cititori, sa trageti concluziile. Si va indemn, de pe acuma, sa nu lipsiti de la urne, pentru a va arata acolo sanatatea gandirii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.