Basescu luni in Parlament!

Basescu luni in Parlament!

0 175

Basescu se adreseaza tarii prin intermediul Parlamentului, cu un apel de „intelegere” a crizei. Acesta este mesajul nescris al actiunii de luni 9 martie. Pentru multi, ziua aleasa, nu pare ar avea o semnificatie deosebita, in realiatate 9 martie ziua celor 40 de mucenici, a martirilor, are o rezonanta puternica in sufletul romanilor, popor pasnic si religios. Astfel pana si ziua „mesajului” are un talc adanc – solidarizare in criza.

4 ani de mandat: criza si trai din credit
Sigur, presedintele Basescu, ne va spune de sacrificiul la care trebuie sa participam cu totii, de la clasa politica conducatoare pana la cetateanul de rand si ca pana la urma trebuiesc platite costurile acestei crize. Ca in orice alt moment al istoriei tot poporul va fi cel care a si inceput sa plateasca si va plati pana va trece criza.
Traian Basescu a transmis, pe 25 februarie, presedintilor celor doua Camere parlamentare, o scrisoare in care solicita sa se adreseze Parlamentului pe data de 9 martie.
Presedintele Traian Basescu se adreseaza luni, la ora 16:00, Parlamentului.
Temele discursului sefului statului vor fi deficitul de cont curent si un eventual imprumut extern ce ar putea fi contractat de Romania, anunta NewsIn.
Seful statului a dezvaluit, insa, abia pe 5 martie, tema discursului din Parlament. El a anuntat, atunci, ca va vorbi in fata Legislativului despre deficitul de cont curent, adaugand ca este optiunea Legislativului si a populatiei daca se vor impune „vremuri de austeritate”, si daca va fi nevoie ca Romania sa contracteze un credit extern pentru a face fata crizei.
„Va fi o optiune a Parlamentului, a romanilor daca ne punem o centura de siguranta sau vom incerca sa ne incadram in resursele pe care le avem. Eu, în acest sens, ma voi adresa Parlamentului luni. Sper sa desprindem o abordare, atat a Parlamentului, cat si a populatiei, pentru ca nu poti sa impui vremuri de austeritate daca populatia refuza, daca Parlamentul refuza”, a afirmat seful statului in timpul vizitei de saptamana trecuta de la Varsovia.
Oare ne va spune cu acest prilej de ce s-a opus Planului polonez de sprijin a tarilor din Europa Centrala si de Est, de catre tarile bogate din vest?

Reactii pentru presa si electorat
Ultimele declaratiile lui Traian Basescu au starnit reactii din partea liderilor partidelor politice.
Cum era firesc „armonia” din coalitia de guverbare a fost prima prezenta in reactii. Astfel presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat sambata ca presedintele Basescu nu ar trebui sa abordeze tema unui împrumut extern, deoarece aceasta este problema „Guvernului, a guvernatorului Bancii Nationale, a ministrului Finantelor, a celor aflati astazi la Guvernare”, subliniind ca nu Legislativul este cel care decide contractarea unui credit extern.
Mircea Geoana a mai declarat, sambata, ca o delegatie a FMI este asteptata chiar saptamana viitoare la Bucuresti, iar Comisia Europeana ar impinge Romania catre un imprumut extern.
La randul sau, liberalul Andrei Gerea, membru al Comisiei pentru politica economica din Camera Deputatilor, a declarat, pentru NewsIn, ca Parlamentul nu poate decat sa dea un aviz de oportunitate pentru contractarea unui credit extern, insa acel aviz nu are nicio valoare, decizia finala apartinand Guvernului.

Da de cateva saptamani Basescu scoate ochii romanului cu sacrificiul pe care il face plambandu-se cu Loganu’, „uitand” sa schimbe masina cu care „se da”, fata cea mica, cu o …Dacie.
Parafarazand o invatura populara, de la inceputul mandatului si pana azi, Basescu s-a ghidat povatuind poporul „sa faca ce zice popa si nu ce face …presedintele”!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.