Basescu la Castellon

Basescu la Castellon

0 168


Campania pentru referendum se desfasoara extrem de interesant, cel putin in privinta locurilor alese de Traian Basescu pentru a-si face propaganda electorala. Prezenta sa la Madrid si Castellon te lasa fara cuvinte.


Probabil ca dupa esecul din ziua in care Parlamentul a votat suspendarea, cand sustinatorii Presedintelui n-au reusit nici in capitala sa adune mai mult de 1000 de oameni si dupa semiesecurile din zilele urmatoare stretegii electorali au decis ca daca nu vine Mahomed la munte, trebuie negresit sa se duca muntele la Mahomed.


Drept urmare, Traian Basescu s-a dus de 1 Mai la Vama Veche, unde a fost bine primit si nu cred ca acest lucru se datoreaza doar euforiei generale de pe vestita plaja, dupa care si-a luat zborul spre Madrid si Castellon.


Ideea in sine ar fi buna, in Spania prosperitatea promisa de Basescu este o realitate…Si romanilor de-acolo le-a placut, ei fiind prezenti in numar mare la “reprezentantiile” lui Base.


Conform unui comunicat primit la redactie de la revista Nou Horizont (revista comunitatii romanesti din Valencia), la mitingul din Castellon cca. 4000 de persoane au manifestat sub sloganul „ALO …322 …VREM PRESEDINTELE? INAPOI !”. Gandidu-ma ca acest lucru ar fi usor de obtinut prin simpla intoarcere in tara, mi-e greu sa cred ca asta doreau manifestantii: n-au plecat de bine.


Ca l-au primit totusi cu caldura pe Basescu nu incape vorba, orice legatura cu tara natala este emotionanta. Doar ca, asa cum se specifica in materialul semnat de Adriana Stanca, putin prudenta nu strica. In timp ce romanii s-au aratat dezinteresati de apropiatele alegeri din Spania, desi multe forte politice din tara adoptiva ar dori ca ei sa-si exprime votul si sa-si faca datoria fata de noua patrie, romanii au reusit sa se mobilizeze pentru a-l sustine pe presedintele suspendat din tara lor. Citam din comunicat:


“Dupa cum se stie Spania se pregateste de alegeri iar spiritele sunt destul de incinse. Comunitatea romaneasca? a dat de inteles ca nu este interesata sa participe efectiv la alegerile din 27 mai desi? votul celor? aproape un milion de romani rezidenti in Spania ar fi putut fi decisiv in anumite circumscriptii electorale. Dezinteresul fata de societatea spaniola , atrage critici din partea societatii civile spaniole si ale celorlalte nationalitati de imigranti care nu se bucura de acest privilegiu de a fi comunitari ce ne confera dreptul la vot . “


Chiar daca mitingul a fost o reusita, presedintele ar fi trebuit sa se gandeasca bine ce face. S-a dus intr-o tara straina sa faca manifestatie, profitand de sentimentele unor oameni aflati departe de casa. Mi se pare absolut aberant! Iata si parerea romanilor de acolo:


“…Ma folosesc de aceasta ocazie si indraznesc sa trag un
semnal de alarma adresandu-ma compatriotilor mei care? dominati de
?entuziasm si covarsiti de sentimente uita cu desavarsire ca nu ne aflam in
?Piata Universitatii din Bucuresti
si ca atare strazile nu sunt? ale
noastre”


In aceste circumstante, cred ca strategii lui Basescu, care au gandit sloganurile “Sa nu aud”, “Sa nu vad”, “Sa nu vorbesc”, au scapat o intrebare esentiala “SA GANDESC?”. DA,? E ABSOLUT NECESAR!


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.