Basescu insista pentru numirea lui Ungureanu la sefia SIE

Basescu insista pentru numirea lui Ungureanu la sefia SIE

0 104

Traian Basescu are in aceste ultime zile doua mari off-uri”. Primul este legat de esecul referendumului pentru votul uninominal, iar al doilea se refera la numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE. Pentru ca referendumul a trecut, Basescu a ramas doar cu a doua problema pe care spera sa o rezolve cat mai curand. Astfel, presedintele nu pierde nicio ocazie pentru a face cateva afirmatii in care sa exprime calitatile necesare unei astfel de functii, si pe care, bineinteles, Razvan Ungureanu le are: „Unul esential este legat de faptul ca este un bun cunoscator al politicii externe si, mai ales, un om cu care am viziuni de politica externa comune, un lucru foarte important. In al doilea rand, este un bun diplomat ceea ce, de asemeni, este necesar unui sef de serviciu de informatii externe”.


??????????? Totusi, cea mai mare grija a lui Traian Basescu este legata de faptul ca Parlamentul trebuie sa fie de acord cu aceasta numire: „Nu cred ca are cum sa nu treaca, daca n-ar trece de parlament, practic, ar fi semnalul parlamentului ca vor sa mentinem sef la SIE un general, pentru ca eu alta propunere nu mai fac”. Destul de constrangatoare declaratie.


??????????? Pana la validarea acestei propuneri, sedinta va avea loc saptamana viitoare, probabil, ca vor mai fi astfel de „iesiri” in presa. Important este ca ar fi pacat ca unui om politic complet, de mare viitor, sa i se blocheze o astfel de functie din cauza unor contre la nivel inalt, intre Palatul Controceni – Palatul Victoria.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.