Basescu in conflict (si) cu democratii?

Basescu in conflict (si) cu democratii?

0 313

Daca dam crezare unui cotidian central, se pare ca si fostii colegi de partid si, pana de curand, fidelii supusi ai presedintelui Basescu s-au saturat de practicile marsave ale primului om in stat.


Dupa cum spun autorii un articol dintr-un ziar central, rafuiala dintre presedinte si premier ar fi trebuit sa culmineze, potrivit dorintei prezidentiale, cu retragerea democratilor de la guvernare. Acestia, insa, au refuzat sa duca la indeplinire ultima traznaie basesciana.


Drept urmare, spune cotidianul respectiv, Basescu ii acuza pe democrati ca l-au tradat. Potrivit autorilor articolului, liderii Partidului Democrat au fost convocati, joi, la Cotroceni, unde presedintele le-a reprosat ca nu au iesit de la guvernare, asa cum stabilisera cu ceva timp in urma, seful statului fiind nemultumit ca sefii PD i-au permis premierului Tariceanu sa reactioneze si i-a amenintat pe fostii colegi de partid ca le va intoarce spatele. Conform planului stabilit cu presedintele, democratii ar fi trebuit sa-l atace in forta pe Tariceanu, sa-i ceara demisia si sa anunte ca ies de la guvernare.


Ziarul mai afirma ca democratii convocati la presedintie, printre care s-au numarat Vasile Blaga si Adriean Videanu, au spus ca daca ar fi iesit de la guvernare Parchetul, Politia si Justitia ar fi incaput pe mana liberalilor.


Conform aceleiasi publicatii, liderii Partidului Democrat i-ar mai fi spus lui Basescu ca sunt vizati de mai multe dosare deja intocmite de Corpul de Control al primului-ministru.


?


Boc neaga tot

Cum era si de asteptat, luati la intrebari, protagonistii n-au recunoscut nimic. Presedintele PD, Emil Boc, a negat informatiile legate de intalnirea dintre Traian Basescu si democrati: „Niciodata presedintele Traian Basescu nu a solicitat PD sa iasa de la guvernare, presedintele Traian Basescu nu se implica in deciziile pe care le ia conducerea PD”. Boc recunoaste, totusi, ca democratii se vor intruni luni intr-o sedinta, pentru a analiza ultimele atacuri venite din partea liberalilor si pentru a decide asupra viitorului colaborarii cu PNL. La aceeasi sedinta, democratii vor discuta si asupra masurilor pe care le vor lua dupa ce premierul Tariceanu l-a eliberat, vineri, din functie pe seful ANAF, democratul Sebastian Bodu, pentru inducerea in eroare a opiniei publice in legatura cu masuri ale Guvernului, prin declaratii de ordin politic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.