Basescu in 2014: „România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a...

Basescu in 2014: „România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei!” Klaus azi ce face?

1 353

In ultimul an al lungilor si chinuitoarelor (pentru romani)sale mandate prezidentiale, Traian Băsescu a devenit mai „curajos”, mai… patriot – si a declarat, la singura Tabara anuala de la Izvoru Mureşului jud. Harghita, la care a participat, că „a fost ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România”. El a avertizat că Statul Român „îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”, informa atunci Agentia de stiri Mediafax.  Intrebarea este daca i-a lasat urmasului sau, presedintele Klaus Johannis, Dosarul Taberei de revizionisti  de la Tusnad, in frunte cu Orban Viktor! Tabara aceasta antiromaneasca a inceput!!
Vorbind atunci, in cuvantul sau, despre principiul general european al tratamentului minorităţilor si în România, Traian Băsescu a afirmat clar: „Niciun prag constituţional nu poate fi nici luat în discuţie, nici depăşit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Cred că e ultimul an în care au putut să o facă atât de relaxat”.TUSNAD 7
Il intrebam din nou pe Presedintele de azi al Romaniei: Ce masuri si-a propus, in numele Statului Roman,
asa cum s-a angajat predecesorul sau? Şeful statului român de atunci a susţinut –pe buna dreptate, dar… mult prea tarziu pentru el! – că „politicienii maghiari care au venit în Harghita şi Covasna au depăşit limita decenţei!…
„Anul ăsta au ajuns la limita bunului simt, la care le spun: e prea mult”, a avertizat atunci  inca preşedintele Băsescu. Dar care, nemaiavand nevoie de udmr si de votul electoratului maghiar, si-a dat in sfarsit, arama curajului pe fata. De fapt si UDMR s-a folosit cu nerusinare de „Necesitatile electorale” ale prietenului Basescu, pe care, a doua oara chiar ei l-au adus practic la Cotroceni!!
Acelasi Băsescu, întrebat de ce circulă liber,ca Voda prin loboda, Viktor Orban în Covasna, Harghita,acesta a raspuns mai de graba…golaneste: Dacă nu v-a plăcut, de ce nu l-aţi fluierat,ca pe mine?
Revenind la tonul serios ,presedintele Basescu  a susţinut insa că: „Ungaria a devenit în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune; Nu în România, în regiune!”, adăugând că, politica Budapestei a început să creeze „dificultăţi” in Europa !!
„România îşi va asuma, totusi, leadership-ul punerii la punct a Budapestei”, domnule Presedinte Klaus Iohannis?

COMENTARII

  1. Screen Shot 2013-08-13 at 1.47.08 PM
    Screen Shot 2013-08-13 at 1.47.08 PM
    lia-olguta-vasilescu

    Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a scris, pe pagina de Facebook, că nu are o problemă cu „declarațiile lui Băsescu la adresa ungurilor”. Ea este de părere că meritau o palmă mai usturătoare, pentru că „au jucat tontoroiul ani de zile prin Ardeal”. Olguța Vasilescu spune că are o altă problemă. Ea se întreabă de ce Traian Băsescu se trezește la sfârșitul mandatului când el se făcea că nu îi vede.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.