Basescu il vrea pe Tariceanu la Externe

Basescu il vrea pe Tariceanu la Externe

0 117

In urma refuzului Presedintelui Traian Basescu de a-l accepta ca ministru de externe pe Adrian Cioroianu, care urma sa-l inlocuiasca pe Mihai Razvan Ungureanu, premierul a luat o decizie fara precedent: aceea de a indeplini personal atributiile de ministru al afacerilor externe, ca interimar.


„Starea de incertitudine de la Ministerul Afacerilor Externe trebuie, intr-un fel sau altul, sa inceteze. Aceasta situatie trebuie rezolvata, astfel incat interesele europene ale romanilor sa fie din nou reprezentate si promovate. Acestea sunt motivele pentru care astazi am decis sa preiau, pentru un timp limitat, cu titlu interimar, responsabilitatile ministrului de Externe, pana cand acest blocaj se va rezolva. Pana la formularea unui raspuns din partea Curtii Constitutionale, voi asigura interimatul la Ministerul Afacerilor Externe„, a declarat primul? ministru Tariceanu.
Decizia a fost la fel de neobisnuita ca si absenta unui ministru in fruntea Externelor.


Surpriza cea mare a venit insa de la Presedintele Traian Basescu, acesta semnand joi decretul pentru desemnarea premierului Calin Popescu-Tariceanu in functia de ministru interimar pentru a indeplini si atributiile de ministru al afacerilor externe.

In aceste conditii o noua ciudatenie si-a facut loc in patria democratiei originale (care nu se dezminte): ministrul doi in unul, premier si ministru de externe. Oare ce se va intampla daca vor demisiona si Blaga si Macovei?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.