Basescu, gaze si Putin

Basescu, gaze si Putin

0 151

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la TVR, ca premierul rus Vladimir Putin a fost de acord, in convorbirile avute cu seful statului roman, cu contractarea directa de catre Romania, si nu prin firme intermediare, a gazului din Federatia Rusa.

Basescu a spus ca a discutat de doua ori cu premierul rus Vladimir Putin si o data cu presedintele Federatiei Ruse, Dimitri Medvedev, precizand ca nu a tinut sa faca public continutul acestor convorbiri pentru ca nu sunt de interes public.

„Singurul lucru care era de interes public din discutiile noastre era cel legat de contractarea directa de catre Romania a gazului din Federatia Rusa, si nu prin intermediari”, a spus Basescu, mentionand ca Putin a acceptat acest lucru.

Presedintele Basescu a mentionat ca a ridicat si o problema care afecteaza puternic petrochimia din Romania, si anume diferenta de pret la gaz pentru industria chimica fata de Ucraina.

El a mentionat ca Putin i-a comunicat ca acest pret a crescut in Ucraina.

Raspunzand unei intrebari, Basescu a spus ca ia in serios propunerea rusa privind implicarea partii romane in proiectul South Stream, mentionand insa ca Romania nu se dezice de proiectele europene la care este parte.

„Imediat ce terminam Nabucco, sustinem sa treaca pe la noi si South Stream”, a spus Basescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.