BASESCU FLUIERA AERIAN

BASESCU FLUIERA AERIAN

0 72



Scroafa vrea tot mai sus in copac. In timp ce tara arde la propriu si la figurat, Basescu isi piaptana chelia cu prosopul ca sa-si mai ia o tichie de margaritare. Nu-i mai ajunge cat a ciordit cu exterminarea flotei, de nu mai are acuma nici cu ce se plimba pe Bordei, via Dambovita, si este obligat sa o ia cu pluta inchiriata? prin Cismigiu spre intalniri de taina.


Mai nou viseaza sa ajunga aviatorul numarul unu al tarii si vrea avioane noi. Cica pentru armata, prima data. De acolo iese ciubuc gras, caci mai multe firme constructoare de asemenea zburatoare – Typhoon, F- 16 etc. – asteapta comenzi ferme in valoare de vreo 3,5 miliarde euro.


Nu degeaba s-a scartait cotcarul pana sa semneze legea cu marirea pensiilor. Ii era teama ca pierde penele de croncan-sef cu care sa se faleasca in fata nevastuicii lui Cocos. Pe pensionari da-i in masa cu pretentiile lor cu tot.


Doar istoria spune ca romanul s-a descurcat de-a lungul timpurilor de restriste cu si mai putin.


Ce conteaza ca erau alte vremuri, mai putin europene, cand licuriciul statea la Stanbul !


Si ce conteaza ca nu prea avem loc pe unde si de ce zbura cu asemenea tipuri de avioane. Sfantul ciubuc sa fie cat mai dolofan prin tainitele personale. Iar ca motul sa fie cat mai baban pe rahat – nu scriu cavantul neaos din respect pentru ce a mai ramas din bunul simt prin Romania – Basescu mai vrea si doua avioane tip Air Force One, adica ceva asemanator cu cele in care Marele Licurici isi plimba ideile zalude.


Unde vrea Basescu sa zboare cu asemenea aripate? Pe la Scaietenii din dealul care a luat-o la vale, ca sa boteze vreun prunc supravietuitor, sau pe la Sculenii Mari ca sa vada si cei de acolo ce scula e el ?Pai asemenea avioane nu a avut nici vremelnicul mare fiu al romanilor, Ceausescu. Si vrea Basescu sa-l intreaca?


Si, de fapt, de ce nu? Intr-n final si mai apoteotic. Nu cu gloante barbar necugetate, ci cazandu-i pe cap una din noile achizitii.


Si nu cred ca se vor gasi prea multi sa-l planga, asa cum se mai intampla cu celalalt nebun.


?


Dan Bota


?


?


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.