Basescu este pro privatizarea prin bursa

Basescu este pro privatizarea prin bursa

0 63

Prezent la acest sfasit de week-end la deschiderea Targului Bursier, prsedintele Traian Basescu a declarat ca optiunea cea mai buna pentru privatizare este listarea la bursa. El si-a motivat parerea afirmand ca aceasta actiune este un proces transparent care avantajeaza ambele parti.
Astfel, se renunta la privatizarea cu dosare secrete dosite prin birouri.
Aceasta declaratie a presedintelui are o bataie mai lunga, si anume, inspre privatizarea Petrom. Grupul austriac OMV a preluat in 2004 pachetul majoritar de actiuni la Petrom, in urma unei tranzactii de 1,5 miliarde de euro, reprezentand achizitia directa de actiuni si majorarea capitalului. In urma acestei tranzactii prevederile din contractul de privatizare nu mai pot fi modificate, in opinia presedintelui, statul roman avand de pierdut.
„Nu exista proces mai transparent decat privatizarea prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, insa din pacate in Romania e mai tentant ca operatiunile de privatizare sa se deruleze in birouri, iar dosarele de privatizare sa fie documente secrete. Nu spun toate acestea in calitate de critic, doar observ ce se intampla in Romania. […] In cazul in care Petrom s-ar fi privatizat prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, nu as mai fi fost in situatia de a deschide dosarul de privatizare din sase in sase luni si sa constat de fiecare data ca nu se poate face nimic”, a spus Traian Basescu.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.