Basescu e bine-mersi, cel care l-a scapat e dupa gratii

Basescu e bine-mersi, cel care l-a scapat e dupa gratii

0 244

Stim toti proverbul cu facerea de bine… Acest lucru este valabil si la nivel inalt de tot. Dupa cum spune Gelu Voican Voiculescu, unul dintre personajele cheie la Revolutia din 1989, fostul presedinte al Organizatiei pentru Drepturile Omului, Florentin Scaletchi, aflat acum in arest ca urmare a acuzatiilor de trafic de influenta, l-a scapat pe Traian Basescu de arest in timp ce era audiat in Dosarul Flota.


Interventia lui Scalestchi in favoarea lui Basescu se inscrie exact la infractiunea pentru care este judecat acum in stare de arest. Dupa cum a declarat Voican ca „in vara anului 2004, cand se auzise ca exista riscul arestarii primarului general al Bucurestiului – in acea epoca, domnul Traian Basescu – Scaletchi a intervenit la procurorul Vasile Draghici si la Botos si a incercat sa tempereze zelul asta represiv intervenind pentru o judecare in stare de libertate”.
Gelu Voican Voiculescu precizeaza ca nu a participat in mod direct la discutii, dar ?dar l-a auzit pe Traian Basescu cand ii multumea presedintelui OADO pentru interventie.


Aceste dezvaluiri soc au fost facute de Gelu Voican in fata judecatorilor Tribunalului Bucuresti, la procesul lui Scaletchi.


In ce-l priveste pe fostul procuror general Ilie Botos, acesta nu recunoaste ca s-ar fi intervenit in favoarea lui Basescu, el declarand ca nu a vorbit niciodata cu Scaletchi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.