Basescu despre cultura sa

Basescu despre cultura sa

0 154

Basescu afirma, cu tupeu, ca se considera un produs bun al scolii romanesti, ceea ce arunca umbre de dubii asupra scolilor in care s-a scaldat.
Traian Basescu a declarat, la Oradea, in timpul unei intalniri cu directorii si directorii adjuncti de scoli taman la Filarmonica din oras – oare cate concerte simfonice o fi ascultat manelistul sufletesc Basescu Traian? – ca se considera un produs bun al scolii romanesti. Fraier cine l-a crezut, insa ma mir cum de s-au lasat insultati cei reprezentand invatamantul romanesc.
„Trebuie revizuita curricula scolara. Trebuie redus numarul de ore, si, pe cale de consecinta, se va reduce si numarul profesorilor. Profesorii care nu sunt capabili sa faca fata in sistemul de invatamant isi vor gasi cu siguranta un alt loc în societate”, a afirmat produsul bun al scolii romanesti, moment in care sala, pe buna dreptate, a murmurat.

La finalul intalnirii seful statului le-a spus celor prezenti ca se considera un produs bun al scolii, fara sa se laude ca materia sa de baza a fost soptitul prin cancelarii cu ferestre albastre.
„Eu ma consider un produs bun al scolii romanesti”, a incheiat presedintele, mulþumindu-le, totodata, cadrelor didactice prezente ca isi fac meseria cu daruire si ca si-au pierdut vremea ascultandu-i balivernele.
Unde pui insa autoaprecierea, cand lumea te vede dobitoc poleit numai cu smecherie de cartier?
Intrebat de ziaristi, dupa intalnire, daca isi mentine declaratia facuta ca scoala romaneasca „scoate tampiti”, seful statului a raspuns: „Nu retractez nimic. Si atunci, si acum mai exista si produse bune ale scolii romanesti cum ar fi olimpicii”.
Da, dar el nu a fost un olimpic decat – asa cum se prezinta si astazi – al minciunii si fatarniciei, si de aceea a ajuns un Mos Teaca al societatii.

„Legea educatiei reprezinta unul din obiectivele majore pentru administratiile publice locale: descentralizarea. Implicarea puternica a administratiilor locale si a parintilor in activitatea scolii schimba pozitionarea scolii in raport cu comunitatea locala. Sa priviti cu atentie la calitatea dascalilor pe care-i angajati, pentru ca un esec in acest sens ii va incuraja foarte tare pe cei care sunt impotriva descentralizarii. Nu mai permiteti sa primeze criteriul politic in desemnarea managerilor si a profesorilor”, le-a spus presedintele primarilor adunati si ei pe acolo.
Ati observat inalta intelepciune izvorata dintr-unul din bunele produse ale scolii romanesti?
Oare Basescu vrea sa coboare scoala romaneasca la nivelul sau?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.